DOBRA VIJEST Osječko-baranjska županija financira osposobljavanje pomoćnika za učenike s teškoćama u razvoju

Polaznici trebaju imati završenu četverogodišnju srednju školu, liječničko uvjerenje da su sposobni za obavljanje tih poslova te potvrdu o nekažnjavanju, rekla je Ana Gale, ravnateljica Učilišta Studium

Pomoćnik u nastavi

Ilustracija

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić i ravnateljica Učilišta Studium - ustanove za obrazovanje odraslih Ana Gale potpisali su u utorak ugovor o programu osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama.

Kako je rekao Anušić, riječ je o jednom od programa u sklopu projekta poticanja dugotrajno nezaposlenih osoba koji županija u cijelosti financira.

- Ukupna vrijednost ugovora je 48 tisuća kuna, a program se provodi za deset nezaposlenih osoba čiji popis utvrđuje Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek - dodao je Anušić.

Podsjetio je da je od 2004. do 2020. godine kroz različite programe, vrijedne više od tri milijuna kuna, županija financirala osposobljavanje 995 dugotrajno nezaposlenih osoba.

- Ulaganja u prekvalifikaciju dugotrajno nezaposlenih osoba se vraćaju jer ljudi nalaze posao, spremniji su odgovoriti na potrebe tržišta rada, ostaju na području županije i unaprjeđuju našu zajednicu. Nadam se da će tako biti i u ovom slučaju jer su potrebe za asistentima u nastavi svake godine sve veće - zaključio je.

Gale je objasnila kako edukacija traje 218 školskih sati, s tim da je naglasak na praktičnoj nastavi nakon uvodnoga teorijskog dijela.

- Polaznici trebaju imati završenu četverogodišnju srednju školu, liječničko uvjerenje da su sposobni za obavljanje tih poslova te potvrdu o nekažnjavanju - rekla je Gale.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti