POMOZIMO LUCIJI FLETEN Djevojka s invaliditetom koja je ujedinila Međimurce

Proteza koja je Luciji prijeko potrebna stoji 70.000 eura, a u vrlo kratkom roku akciji su se pridružili mnogi pojedinci, udruge, sportaši i poduzetnici. Podršku je pružila i Međimurska zaklada solidarnosti 'Katruža' koja će izdvojiti dio sredstva kako bi se Luciji omogućilo da prohoda

Lucija Fleten

 

Lucija Fleten je 22- godišnja djevojka iz Cirkovljana koja je prošle godine doživjela tešku nesreću. Prilikom spremanja kukuruza, Luciju je zahvatio 'kardan' i zadobila je teške ozljede opasne po život. Iako joj je zahvaljujući naporima liječnika u Županijskoj bolnici Čakovec i Kliničko-bolničkom centru Sestre milosrdnice spašen život, nažalost, za njenu desnu nogu nije bilo spasa te su je morali amputirati.

Proteza koja je Luciji prijeko potrebna stoji 70.000 eura, a njen otac Alojz pokrenuo je akciju pomoći. U vrlo kratkom roku, akciji su se pridružili mnogi pojedinci, udruge, sportaši i poduzetnici, a podršku je pružila i Međimurska zaklada solidarnosti 'Katruža' koja će izdvojiti dio sredstva kako bi se Luciji omogućilo da prohoda. 

Svi koji žele pomoći mogu uplatiti sredstva na račun otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci:

IBAN: HR2523900011500199869

Za plaćanja iz inozemstva: SWIFT: HPBZHR2X

Ova će humanitarna akcija potrajati do 6.veljače, a nakon završetka, novac će biti uplaćen obitelji Fleten za nabavu proteze.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović