UDRUGA SLIJEPIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Počela provedba treće godine programa 'Vodi, pohodi!'

Korisnici trogodišnjeg programa su slijepe i praktično slijepe osobe, članovi udruge, koje nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti te koje nisu samostalne u kretanju

Dvije članice Udruge slijepih Međimurske županije, Tatjana.

 

Od 1. siječnja 2021. godine Udruga slijepih Međimurske županije započela je s provedbom treće godine provedbe programa 'Vodi, pohodi!', koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Korisnici trogodišnjeg programa su slijepe i praktično slijepe osobe, članovi udruge, koje nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti te koje su nesamostalne u kretanju.

Program 'Vodi, pohodi!' obuhvaća sljedeće aktivnosti:

- prijevoz, pratnja i pomoć članovima u različitim svakodnevnim i socijalnim aktivnostima, izvan kuće;

- obuka za obavljanje kućanskih poslova;

- pomoć pri obavljanju administrativnih poslova članovima;

- Informiranje o usluzi videćeg pratitelja.

Opći cilj programa je jačanje socijalnog uključivanja slijepih osoba kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge videćeg pratitelja na području Međimurske županije.

- Povratne informacije korisnika ukazuju na njihovu želju za nastavkom programa. Usluge videćeg pratitelja izuzetno su im važne jer im znače socijalizaciju i uključivanje u zajednicu. Omogućavanje prijevoza i pratnje videćeg pratitelja u organiziranom korištenju slobodnog vremena utječe na veće uključivanje korisnika u društveni i kulturni život. Zadovoljniji su i članovi obitelji korisnika jer su rasterećeni obaveza - poručili su iz udruge.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti