SLAVONSKI BROD Osigurana sredstva za nastavak projekta 'Zaposlena'

Provedbom projekta 'Zaposlena' faza II zaposliti će se 58 žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, koje imaju najviše srednju stručnu spremu s naglaskom na žene starije od 50 godina

Plakat projekta Zaposlena.

 

Nakon uspješne provedbe prve faze projekta 'Zaposlena', Grad Slavonski Brod osigurao je bespovratna sredstva za nastavak projekta.

Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je Odluku o financiranju projekta 'Zaposlena' faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 4.998.565,00 kuna uz stopu vlastitog financiranja od nula posto.

Tako će se provedbom projekta 'Zaposlena' faza II zaposliti 58 žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a, koje imaju najviše srednju stručnu spremu s naglaskom na žene starije od 50 godina. Pomoć i potpora pružit će se za 348 starijih i nemoćnih osoba s područja Slavonskog Broda kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu.

Projekt 'Zaposlena' faza II - pružanje podrške u svakodnevnom životu starijim osobama s područja grada Slavonskog Broda provodi se u okviru instrumenta 'Zaželi - Program zapošljavanja žena - faza II' te je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali'.

Projektni tim obuhvaća Grad Slavonski Brod kao nositelja projekta, a Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Slavonski Brod i Kreativnu udrugu 'Obraduj sebe i druge' kao projektne partnere.

Zahvaljujući prvoj fazi projekta 'Zaposlena' u proteklom su periodu zaposlene najprije 62 žene, a od lipnja 2020. još 23 žene (žene iznad 50 godina života, žene s invaliditetom, žene žrtve nasilja). Osim mogućnosti za rad, zaposlenicama je u sklopu projektnih aktivnosti omogućeno osposobljavanje prema iskazanom interesu, a uspješno su ga završile njih 62. Na ovaj način pružena im je mogućnost povratka na tržište rada, a završetkom različitih programa osposobljavanja, povećana je njihova konkurentnost.

Korisnici koji su bili obuhvaćeni projektom izrazili su želju za nastavkom korištenja usluga, što je značajan pokazatelj uspješnosti ovog projekta i potrebi nastavka provođenja ovakvih programa namijenjenih starijim osobama.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti