KARLOVAČKA ŽUPANIJA Županica Furdek Hajdin posjetila udrugu 'Radost' u Ogulinu

Udruga aktivno djeluje i okuplja svoje članstvo te kroz različite oblike kreativnih radionica i tradicionalnih susreta sudjeluju u društvenim aktivnostima i socijalnoj uključivosti članstva. Županija je prepoznala njihov rad i financijski ih prati u provođenju aktivnosti

Županica Furdek Hajdin u udruzi Radost.

 

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin je u četvrtak, u pratnji zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar i pročelnice Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maje Vučinić Knežević, posjetila prostor Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom 'Radost' u Ogulinu.

Ondje je s predsjednicom udruge Dragicom Luketić potpisala ugovor kojim Karlovačka županija temeljem javnog natječaja financira rad i programe ove udruge s iznosom od 15 tisuća kuna godišnje. S radom udruge, aktivnostima, ali i problemima s kojim se njihovo članstvo susreće u svakodnevnom životu gošće su upoznale predsjednica Dragica Luketić i tajnica Sofija Maravić. Udruga ima 83 člana, a prisutna su djeca s različitim vrstama zdravstvenih poteškoća te odrasli koji su starenjem došli u status osoba s nekim oblikom tjelesnog oštećenja.

Udruga aktivno djeluje i okuplja svoje članstvo te kroz različite oblike kreativnih radionica i tradicionalnih susreta sudjeluju u društvenim aktivnostima i socijalnoj uključivosti članstva. U udruzi je putem natječaja Ministarstva znanosti zaposleno devet asistenata u nastavi, koji brinu o devetero djece na području Ogulina, Duge Rese i Rakovice.

Kako je naglasila županica Martina Furdek Hajdin, Karlovačka županija je prepoznala humanu nakanu, požrtvovan i predan rad udruge te ih već treću godinu zaredom financijski prati u provođenju njihovih programa i aktivnosti.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti