SOIH Ovogodišnja kampanja 'Milijarda ustaje' posvećena je ženama Banovine

Ove godine 'Milijarda ustaje!' je posvećena i ženama s Banovine koje su preživjele razoran potres čije posljedice su ostavile trag na njihovim životima - izgubile su domove, poslove, domaće životinje, vrtove…

Plakat manifestacije.

 

Ovogodišnja manifestacija 'Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Solidarity' organizira se u Hrvatskoj po deveti put i posvećena je ženama koje su podnijele najveći teret borbe s korona virusom, radnicama u zdravstvu, onima koje su preživjele ekonomsko nasilje, trpe nasilje na radnom mjestu ili u obitelji, ali i ženama koje svakodnevno brinu o svojoj zajednici - pripremaju i dijele hranu, obilaze starije članove i beskućnike, pomažu izbjeglicama, podržavaju žene koje su preživjele nasilje.

Ove godine 'Milijarda ustaje!' je posvećena i ženama s Banovine koje su preživjele razoran potres čije posljedice su ostavile trag na njihovim životima - izgubile su domove, poslove, domaće životinje, vrtove…

Uključila se i SOIH - Mreža žena s invaliditetom i poziva sve sobe dobre volje da dođu u subotu na Zrinjevac i pridruže se akciji Milijarda ustaje 'Jače od potresa - Solidarno sa ženama Banovine' donošenjem poklon-paketića te na taj način učine lanac solidarnosti jačim od potresa.

Organizacijski odbor inicijative Milijarda ustaje odlučio je biti s njima dana 14. veljače, na Valentinovo, od 12 do 14 sati u parku u Glini gdje će se održati program u kojem će sudjelovati književnice Adrijana Kos Lajtman, Evelina Rudan, Lana Derkač, Mihaela Gašpar, Romana Brolih, Vanda Mikšić i Zrinka Posavec, glumci Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Sven Jakir; Redatelj Miran Kurspahić, te književnici Damir Karakaš i Bruno Šimleša. S njima će biti i KUD Glinska tamburica i KUD Moslavec.

Prethodno se u Zagrebu na Zrinjevcu (kod paviljona) 13. veljače u vremenu od 11 do sati 13 sati skupljaju poklon-paketići za žene kao znak podrške.

Više informacija i ideja o paketiću pročitajte na ovoj poveznici.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti