RIJEKA PSIHOLOGIJE Uključivanje mladih osoba s invaliditetom u sport - uloga roditelja

Cilj predavanja je osvijestiti roditelje osoba s invaliditetom o važnosti sporta i njihovom ulogom u poticanju djece za bavljenje sportom

Plakat manifestacije.

 

Povodom manifestacije 'Rijeka psihologije', dipl. psiholog prof. Anđelko Botica i sportski psiholog Amir Zulić održat će predavanje na temu 'Uključivanje mladih osoba s invaliditetom u sport - uloga roditelja', stoji u najavi na Facebook stranici Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Naime, predavanje će se održati 19. veljače 2021. u trajanju od 18:00 do 19:00 sati, putem Zoom platforme.

- Sport kao aktivnost kojom se bavimo ima nebrojene prednosti. Uključivanje mladih osoba s invaliditetom u sport također može pozitivno utjecati na životno iskustvo, odnosno pružati priliku za druženje, bavljenje fizičkom aktivnosti, razvoj sposobnosti, natjecanje s drugima i postizanje socijalnog statusa. Cilj predavanja je osvijestiti roditelje osoba s invaliditetom o važnosti sporta i njihovom ulogom u poticanju djece za bavljenje sportom - pojašnjeno je.

Da podsjetimo, ovih dana online pozdravnim govorima i predavanjem započela je jubilarna, 10. manifestacija 'Rijeka psihologije', koja od 15. do 21. veljače pod sloganom 'Čuvajmo mentalno zdravlje' donosi niz predavanja i radionica. Radi se o zajedničkom projektu sveučilišne zajednice, neprofitnog sektora i jedinica lokalne i regionalne samouprave, koji se provodi u sklopu Tjedna psihologije s ciljem popularizacije psihologije i promicanja njenog položaja u društvu. U proteklih devet godina bila je aktualna u gradu na Rječini i Primorsko-goranskoj županiji, a ove godine po prvi puta u online okruženju. Unatoč pandemiji covid-19 bolesti, uz potrebne prilagodbe i poštivanje propisanih epidemioloških mjera, u tjednu psihologije najavljeno je ukupno 95 aktivnosti, koje će provoditi 109 psihologa i psihologinja, čak 35 studenata i studentica psihologije te 23 stručnjaka drugih profesija.

Prisustvovanje predavanju u potpunosti je besplatno.

Mole se svi zainteresirani za sudjelovanje da se najave na email: sportskipsiholog@gmail.com ili office@ssoi-rijeka.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti