ZVIJEZDA Donacija koja će pomoći izgradnji nove Sobe čuda u Sisku za djecu s teškoćama u razvoju

Soba čuda koju poznajemo zauvijek je nestala, ali srećom, oprema je preživjela kao i naš duh te vjerujemo da ćemo uspjeti nastaviti svoj rad i konstantno senzibilizirati zajednicu i na taj način stvarati inkluzivno društvo, kazala je Aleksandra Milković

Dijete s odraslom osobom u Sobi čuda.

 

Soba čuda u Sisku, prostor za terapiju senzorne integracije u kojem se djeca i mladi s teškoćama u razvoju osposobljavaju za samostalan život, obnovit će se i uz pomoć donacije koja stiže iz Zvijezde.

Soba čuda udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije otvorena je 2016. godine, a u razornom potresu koji je pogodio to područje pretrpjela je veliku materijalnu štetu i više se ne može koristiti.

Donacija u iznosu od 70.000 kuna koja stiže iz Zvijezde pomoći će ponovnoj izgradnji Sobe čuda u kojoj se kroz različite terapije, odnosno stimulacijom osjetila, djeci i mladima omogućava da postanu ravnopravni članovi društva.

- Nalazimo se u situaciji koju nismo mogli ni zamisliti, svjesni da smo sad opet na početku. Zbog toga nam je posebno drago što je Zvijezda prepoznala naš trud i ovom donacijom odlučila nam pomoći da nastavimo stvarati čuda. Soba čuda koju poznajemo zauvijek je nestala, ali srećom, oprema je preživjela kao i naš duh te vjerujemo da ćemo uspjeti nastaviti svoj rad i konstantno senzibilizirati zajednicu i na taj način stvarati inkluzivno društvo u kojem svatko može pronaći Dijete s odraslom osobom u Sobi čuda.svoje mjesto - istaknula je u svojoj zahvali Zvijezdi Aleksandra Milković, izvršna direktorica udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije svoj rad i djelovanje usmjerava borbi za prava i položaj djece i mladih s teškoćama u razvoju te osoba s invaliditetom u društvu. Kroz rad i projekte uvelike olakšava njihov život, omogućavajući im da postanu ravnopravni članovi društva. Projekt ponovne izgradnje Sobe čuda podržavaju još Grad Sisak i UNICEF, a donacijama se mogu priključiti i građani.

- Sretni smo što na temelju poslovnih rezultata možemo vratiti dio dobiti i pomoći kad se za to ukaže potreba, a posebno nam je drago što na ovaj način možemo pomoći udruzi da Soba čuda ponovo otvori svoja vrata - izjavio je Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde plus dodajući kako je ova suradnja samo jedan od načina kojima kompanija podržava društveno odgovorne projekte.

Donacija Zvijezde u isto je vrijeme i zahvala potrošačima za povjerenje koje ukazuju kompaniji,  a posebno se to odnosi na izvanredan uspjeh Zvijezda majoneze koja je u drugom dijelu 2020. proglašena drugim najsnažnijim brendom među više od 1.000 analiziranih brendova u Hrvatskoj prema istraživanju BRANDpuls, dok je Zvijezda suncokretovo već četvrtu godinu na prvom mjestu te liste.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti