NE JE UVIJEK NE Organizirano okupljanje kao potpora žrtvama seksualnog uznemiravanja

U Facebook grupi 'NE je uvijek NE' okupljanje je najavljeno još 26. veljače ove godine, a organizatori pozivaju da dođete u što većem broju i podržite akciju

Letak skupa.

 

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića organizira se u 16 sati okupljanje - prosvjed kao potpora žrtvama seksualnog uznemiravanja, uz odobrenje policije i pridržavanje epidemioloških mjera.

U Facebook grupi 'NE je uvijek NE' okupljanje je najavljeno još 26. veljače ove godine, a organizatori pozivaju da dođete u što većem broju i podržite akciju.

Umjesto da žene proslave svoj dan u godini, mnoge od njih liju gorke suze, ostavljene od svih, ponižavane, slomljene, bez snage da idu dalje. Jednostavno, trebaju potporu da im se pokaže da nisu same, da nisu jedine u paklu u kojem su se našle, a iz kojeg treba pronaći izlaz, da se vrijedi svim silama boriti i ići dalje jer nisu krive, da unatoč svoj boli i patnji koju nose u sebi postoji nada u bolje sutra.

Ako poznajete bilo koju osobu da je bila žrtva seksualnog uznemiravanja, žrtva silovanja ili pokušaja silovanja, dođite za te osobe. Ako i ne poznajete nikog koga je zadesila takva teška sudbina, dođite. Jer žrtve nisu birale, žrtva može postati svatko. Stoga je vrlo važno ukazati na probleme s kojima žrtve žive godinama, na propuste u pravosuđu uslijed kojih mnoge od žrtava ostaju nezaštićene pa ponovno nakon puštanja počinitelja postaju žrtve.

Uistinu je vrijeme da se u Republici Hrvatskoj konačno ovo pitanje dovede do kraja - da se žrtve zaštite u potpunosti i da po sili zakona počinitelji napokon odgovaraju, da se žrtvama automatski pruži sva moguća pomoć i njega i da ih se nikada ne ostavi po strani, da im se da mjesto u društvu i da im se da mogućnost da ostvare sva prava koja im pripadaju.

Ako imate mogućnosti, dođite. Žrtve će vam biti zahvalne, jer se same ne mogu izboriti.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti