SOIH Čestitka predsjednika Zorislava Bobuša povodom Međunarodnog dana žena

Žene širom svijeta žele i zaslužuju jednaku budućnost bez stigme, stereotipa i nasilja, koja je održiva, mirna, s jednakim pravima i mogućnostima za sve, poručio je predsjednik SOIH-a sa suradnicima

Vizual za Dan žena.

 

Svim ženama, a osobito žena s invaliditetom, sretan 8. ožujak - Međunarodni dan žena poželio je Zorislav Bobuš, predsjednik SOIH-a sa suradnicima.

- Ističemo da ovogodišnja tema 8. ožujka - Međunarodnog dana žena 'Žene liderice: Postizanje jednake budućnosti u svijetu covid-19' slavi ogromne napore žena i djevojaka širom svijeta u oblikovanju ravnopravnije budućnosti i oporavka od pandemije covida-19 te naglašava preostale postojeće jazove. Žene su na čelu bitke protiv covida-19 i na prvoj crti obrane kao zdravstvene djelatnice, njegovateljice, znanstvenice, inovatorice, organizatorice u zajednicama i kao neke od najuzornijih i najučinkovitijih nacionalnih liderica u borbi protiv pandemije, iako su na globalnoj razini za svoj posao plaćene manje od svojih muških kolega - stoji u čestitki.

Unatoč trenutno teškom ozračju za svijet i za ravnopravnost spolova obojenom pandemijom, obilježavanje Međunarodnog dana žena predstavlja savršen trenutak za postizanje ključnih promjena s ciljem unapređenja položaja žena i djevojaka u društvu, a osobito žena i djevojaka s invaliditetom.

- Danas žene pružaju različita iskustva, perspektive i vještine, prednjače u raznolikim i inkluzivnim pokretima za socijalnu pravdu, klimatske promjene i jednakost u svim dijelovima svijeta te daju nezamjenjiv doprinos odlukama, politikama i zakonima u cilju općeg boljitka - istaknuli su iz SOIH-a.

- Žene širom svijeta žele i zaslužuju jednaku budućnost bez stigme, stereotipa i nasilja, koja je održiva, mirna, s jednakim pravima i mogućnostima za sve. Potpuno i učinkovito sudjelovanje i liderstvo žena u svim područjima života pokreće napredak svih, stoga je potrebno osigurati žensku zastupljenost koja odražava sve žene i djevojke u svoj njihovoj raznolikosti i sposobnostima te u svim kulturnim, socijalnim, ekonomskim i političkim situacijama - zaključili su iz SOIH-a u čestitki.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti