ROVINJ Grad osigurao novo vozilo za Društvo osoba s invaliditetom

Novo će vozilo udruzi pomoći kod odlaska na izlete i provođenja raznih aktivnosti, ali će također članovima koji nemaju prijevoz omogućiti svakodnevni dolazak u udrugu

Trenutak svečane primopredaje ključeva, kombi u pozadini.

 

S namjerom da unaprijedi rad lokalnog Društva osoba s invaliditetom te istom pomogne u proširenju usluga koje nudi svojim članovima, Grad Rovinj-Rovigno je donirao udruzi novo vozilo prilagođeno osobama  s invaliditetom.

Primopredaji novog kombija, koja je održana u ponedjeljak, prisustvovali su gradonačelnik Marko Paliaga, zamjenik gradonačelnika Marino Budicin i voditelj Odsjeka za sport, socijalnu skrb, vatrogastvo i civilno društvo Dragan Poropat, te ispred udruge predsjednica Mirjana Kmačić Pellizzer, stručna suradnica Jelena Petranović i voditeljica aktivnosti Lara Venier, zajedno s ograničenim brojem članova u skladu s epidemiološkim mjerama.

Novo će vozilo udruzi pomoći kod odlaska na izlete i provođenja raznih aktivnosti, ali će također članovima koji nemaju prijevoz omogućiti svakodnevni dolazak u udrugu.

- Od vaših prvih koraka 1999. godine do danas ova je udruga izrasla u zasigurno jednu od najvažnijih u našem gradu. Svojim mnogobrojnim i nadasve pozitivnim inicijativama svakodnevno nas nadahnjujete da u svojim životima unesemo više veselja, a svojim nas primjerom potičete da se više brinemo jedni o drugima te da si međusobno pomažemo - izjavio je tom prilikom gradonačelnik Marko Paliaga.

- Posebice sam ponosan što ste uspjeli uspješno ostvarili i svoj prvi europski projekt. Dokazali ste da je ustrajnošću moguće sve postići, a ponajviše ste doprinijeli stvaranju inkluzivnog društva unutar naše zajednice, kako kroz vlastite projekte, tako i suradnji s ostalim udrugama i ustanovama, ali i s našom gradskom administracijom. Posljednji je primjer toga vaše sudjelovanje u postavljanju deset novih rampi za potrebe osoba s invaliditetom - istaknuo je Paliaga koji je zahvalio i volonterima na marljivom radu i podršci koju pružaju članovima.

Kombi vozilo čiju je otplatu osigurao Grad Rovinj-Rovigno je Mercedes Sprinter prilagođen za prijevoz osoba s invaliditetom. Vrijednost nabave je 40.850 eura, a nabavljen je putem operativnog leasinga.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti