HRVATSKA UDRUGA ZA EPILEPSIJU Sudjelujte u obilježavanju Ljubičastog dana

Cilj obilježavanja Ljubičastog dana je pružanje podrške oboljelima, širenje znanja o epilepsiji i rušenje predrasuda

Vizual javnozdravstvene aktivnosti.

 

Hrvatska udruga za epilepsiju već tradicionalno organizira obilježavanje Ljubičastog dana - međunarodnog dana podrške osobama s epilepsijom.

Javnozdravstvene aktivnosti prigodno se provode svake godine od strane Hrvatske udruge za epilepsiju, Hrvatske lige protiv epilepsije, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentnog centra Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatskog društva za dječju neurologiju HLZ, Vizual javnozdravstvene aktivnosti.Hrvatskog društva za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ, Odjela za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, Dravet sindroma Hrvatska, pridruženih ERN EpiCARE centara KBC Zagreb i KBC Sestre Milosrdnice.

- Uslijed postojećih epidemioloških uvjeta, zajedno s ostalim organizatorima potaknuli smo niz javnozdravstvenih aktivnosti tijekom mjeseca ožujka koje će obuhvaćati organiziranje 'Online bicikliraj za epilepsiju 2021!'. Više o biciklijadi doznajte ovdje, uz vidljivost na društvenim mrežama (pod hasthtagom #biciklirajzaepilepsiju i #ljubičastidan) i službenim stranicama.

U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo i Gradskim uredom za obrazovanje Grada Zagreba, dana 26. ožujka u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama prikazivat će se edukativni filmovi o Kampiju. U suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba, dana 26. ožujka ljubičastom bojom osvijetlit će se i Dom hrvatskih likovnih umjetnika od 19 sati. Osvjetljavanju će prisustvovati predstavnici Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba, članovi Hrvatske udruge za epilepsiju, predstavnici stručnih društava kao suorganizatori, poznati hrvatski epileptolozi te je poziv upućen i zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba Jeleni Pavičić Vukičević - kazali su nam iz Hrvatske udruge za epilepsiju.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti