MALI PRINC ĐURĐEVAC Uspješno proveli projekt Pružanja usluga osobne asistencije

Udruga Mali princ je ovaj projekt provela u suradnji s dvama partnerima, prijateljskim udrugama - udrugom Latice iz Koprivnice te udrugom Maslačak iz Križevaca

Asistenti, zajednička fotografija.

 

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ uspješno je privela kraju svoj prvi europski projekt pod nazivom Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Usluga osobne asistencije pruža se osobama za koje je utvrđeno da im je neophodna potpora u provođenju svakodnevnih aktivnosti i samozbrinjavanja, a uključivanjem osobnih asistenata u živote odabranih korisnika pozitivno se utjecalo na kvalitetu njihovih života i cijelih obitelji, povećala se socijalna uključenost te se spriječila institucionalizacija.

Provedbu projekta i rad osobnih asistenata nadzirala je voditeljica projekta i koordinatorica osobnih asistenata. Isprva je na tome radnome mjestu zaposlena Iva Avirović, a potom Anja Senjan kao njena zamjena. Uz voditeljicu projekta i koordinatoricu osobnih asistenata, među članovima projektnoga tima bile su predsjednice udruga: Kristinka Štefan, predsjednica udruge Mali Princ, Tamara Premuš, predsjednica udruge Maslačak te Nevenka Fuchs, predsjednica udruge Latice.

Zaključak provedbe projekta je da je isti proveden na zadovoljstvo svih strana, odnosno osobnih asistenata, korisnika usluge osobne asistencije te udruge prijavitelja projekta i udruga partnera, što je potvrdila i završna evaluacija provedbe projekta pod vodstvom profesora edukatora Darka Kobetića iz Centra znanja Profectus. Najbolji pokazatelj uspješnosti projekta je veliko prijateljstvo, povjerenje i međusobno razumijevanje koje je nastalo među asistentima i njihovim korisnicima.

Projekt je u stopostotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.331.435,28 kuna. Udruga Mali princ je ovaj projekt provela u suradnji s dvama partnerima, prijateljskim udrugama - udrugom Latice iz Koprivnice te udrugom Maslačak iz Križevaca. Tako je dvoje korisnika usluge osobne asistencije matičnim članom udruge Mali princ, njih dvoje udruge Latice, dok je šestero korisnika članovima udruge Maslačak.

U fazi ocjenjivanja je i nastavak ovog projekta, a mali uvid u dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta pogledajte u objavljenom videozapisu objavljenom na Facebook stranici udruge Mali princ te na službenim stranicama.

 

Izvor: Grad Đurđevac

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti