NOVA GRADIŠKA Početak suradnje udruge gluhih i nagluhih i OPG-a Hudolin

Članovi udruge Stjepan, Slavica, Dora i Marina, uz to što su prikupili prva znanja o kalemljenju voća, proveli su subotnje prijepodne na otvorenom, proširili krug poznanstva među čujućima, a kako su istaknuli, uživali su u još jednom novom životnom sadržaju

Prizor s edukacije.

 

Zahvaljujući Mati Stjepanoviću, članu udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, dugogodišnjem uspješnom kuglaču, ali i voćaru-hobistu iz Dragalića, predstavnici udruge posjetili su 20. ožujka OPG Hudolin u Dragaliću i sudjelovali u edukaciji o kalemljenju voća.

- Poznato je kako bilo koji invaliditet ne određuje čovjeka. Upravo to potvrđuju i članovi udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, koji sa zanimanjem prate različita događanja, žele u njima aktivno sudjelovati i razvijati dodatne vještine.

Uvijek je važno ljudima dati priliku kako bi prezentirali, ali i razvijali vlastite mogućnosti i znanja. OPG Hudolin, kojega vodi dugogodišnji poznati novinar Vjeko Hudolin, ali i stručnjak u području voćarstva, kada god je to moguće stvara takve prilike i za djecu i za odrasle.

Zaljubljenik u stare sorte voća na svom imanju, odmah iza kuće, podigao je voćnjak u kojemu radi zajedno sa suprugom Anđom i djecom, a kada god može organizira edukacije za školsku djecu, voćare profesionalce, ali i hobiste. Cilj mu je, kako kaže, podijeliti znanje i iskustvo, Prizor s edukacije.sačuvati stare sorte voća, ali i potaknuti mlade da se odluče baviti voćarstvom i to ekološkim - kazali su iz udruge.

Hudolin je izrazio zadovoljstvo početkom suradnje s udrugom gluhih i nagluhih Nova Gradiška, udrugom koja je u 20 godina postojanja i djelovanja povukla i mnogo EU sredstava te time omogućila i zapošljavanje svojih članova, ali i integraciju u zajednicu.

Vjeko Hudolin i Mato Stjepanović spremni su udruzi pomoći ako se odluče jednoga dana zasaditi vlastiti voćnjak, kao i pojedinačno svima koji možda budu upravo u ovom poslu vidjeli svoj životni put.

A Stjepan, Slavica, Dora i Marina, uz to što su prikupili prva znanja o kalemljenju voća, proveli su subotnje prijepodne na otvorenom, proširili krug poznanstva među čujućima, a kako su istaknuli, uživali su u još jednom novom životnom sadržaju.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti