NOVA EU STRATEGIJA Krajnje je vrijeme da se unaprijede politike koje će poboljšati prava osoba s invaliditetom

Helena Dalli, europska povjerenica za jednakost, kazala je kako ova strategija donosi veliki broj novih ideja i zakonskih prijedloga za svekoliki bljitak Europljana s invaliditetom, a to se odnosi na zapošljavanje, neovisno življenje, obrazovanje, pristupačnost i radnička prava

Žena u kolicima, ilustracija.

 

Europski gospodarski i socijalni odbor (EESC) pozdravio je novu EU strategiju za izjednačavanje prava osoba osoba s invaliditetom, označivši je ključnim instrumentom za svekoliki boljitak populacije osoba s invaliditetom unutar zemalja članica Europske unije.

Strategija (EU Disability Strategy, op, aut)., koja će se provoditi od 2021. do 2030. godine, inicijativa je koja se pokreće u doba krize uzrokovane koronavirusom i pandemije koja najviše pogađa najranjivije društvene skupine, među koje spadaju i osobe s invaliditetom.

Cilj je ponajprije osigurati punu implementaciju UN Konvencije koja je poslužila kao predložak za EU konvencije o pravima osoba s invaliditetom (UNCRPD), a koja je bila onaj prijelomni iskorak u mijenjanju javne percepcije o invaliditetu te obvezala zemlje članice da uklone sve barijere koje su sprečavale osobe s invaliditetom da budu ravnopravno uključene u sve društvene procese.

- Toplo pozdravljamo novu EU strategiju. Gotovo 87 milijuna ljudi u Europskoj uniji ima neki oblik invaliditeta i više od polovice njih osjeća se diskriminirano. U tom konktekstu, prava osoba s invaliditetom neopisivo su važna za EESC - rekla je Christa Schweng, predsjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.

Helena Dalli, europska povjerenica za jednakost, kazala je kako ova strategija donosi veliki broj novih ideja i zakonskih prijedloga za svekoliki bljitak Europljana s invaliditetom, a to se odnosi na zapošljavanje, neovisno življenje, obrazovanje, pristupačnost i radnička prava.

A kad je već o tome riječ, brojke su danas uistinu obeshrabrujuće. Primjerice, statistika pokazuje nevjerojatan jaz u zapošljavanju radnika s invaliditetom i onih bez invaliditeta. Ako nemate invaliditet, onda imate 25 više šanse za zapošljavanje. Primjere diskriminacije unedogled bi mogli nabrajati, no evo još jednog: učenici i studenti bez invaliditeta imaju dvostruko više šanse da će školovanje brže završiti i pritom biti bolje obrazovani od svojih kolega s nekim tjelesnim oštećenjima.

- Deset godina nakon što smo ratificirali UNCRPD, krajnje je vrijeme da ubrzamo procese u području prava osoba s invaliditetom. Naš je cilj unijeti pozitivne promjene u živote Europljana s invaliditetom, ali i šire, tako da mogu jednako s drugima participirati u svim društvenim procesima - kategorična je povjerenica Dalli.

- Pred nama je implementacija strategije. Savršeno je jasno da naše ciljeve možemo postići kroz zajedničke napore zemalja članica i EU institucija. Također, namjeravamo usko surađivati s organizacijama civilnog društva i udrugama koje predstavljaju osobe s invaliditetom, čija nam je pomoć od ključne važnosti - zaključila je Dalli.

Uklanjanje barijera, zapošljavanje, inkluzivno i efikasnije obrazovanje tek su dijelovi nove EU strategije. No na kraju ipak treba biti oprezan, jer još je prije tri desetljeća donesena UN Konvencija o pravima osoba s invaliditetom u koju su se svi zaklinjali. Znamo kako je bila primijenjena u 'stvarnom životu'.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti