USTANOVA DES Pandemija ih nije spriječila da nabave nove vrijedne strojeve i pozitivno posluju

Imamo razloga biti ponosni na ljude u splitskom DES-u. Od jedne zapuštene atmosfere koju smo zatekli, ovo je poduzeće danas iskoračilo do te mjere da u trenutcima najveće ekonomske krize u Europi ono posluje uspješno, kazao je Krstulović Opara

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban u obilasku ustanove DES.

 

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban obišli su u četvrtak radnike i pogone ustanove DES na Brdima, te uspješne splitske i dalmatinske ustanove za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom. Razlog za posjetu je više; od energetski obnovljene zgrade, ugradnje dizala, spoja zgrade na plinsku mrežu, potom prilagodbe svih ulaza osobama s invaliditetom, pozitivno poslovanje, povećanje plaća, pa do posve novih strojeva nabavljenih sredstvima Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Zadovoljstvo radom DES-a izrazio je i gradonačelnik Krstulović Opara čestitavši na tome svim njegovim zaposlenicima.

- U današnjem DES-u vraćeno je dostojanstvo njegovim zaposlenicima. Imamo razloga biti ponosni na ljude u splitskom DES-u. Od jedne zapuštene atmosfere koju smo zatekli, ovo je poduzeće danas iskoračilo do te mjere da u trenutcima najveće ekonomske krize u Europi ono posluje uspješno! DES je hrvatska perjanica radne rehabilitacije osoba s invaliditetom. U niz naših Andro Krstulović Opara, Blaženko Boban i Edita Maretić Dimlić.uspjeha spada i nabavka novih autobusa Prometa, a koji su prilagođeni i za prijevoz osoba s invaliditetom. Poslovni uspjesi i investiranja koja su se dogodila u DES-u i Prometu nisu pala s neba. Rezultat je to ustrajnog rada, odlučnosti i kompetencije. Drugog puta za uspjeh nema - kazao je splitski gradonačelnik.

Čak i u otežanim okolnostima zbog pandemije koronavirusa, kako je gradonačelnika i župana izvijestila ravnateljica Edita Maretić Dimlić, splitski DES već dvije godine za redom bilježi pozitivne poslovne rezultate uz povećanje prihoda i brojne investicije. Čestitke DES-u uputio je i župan Boban kazavši kako je rad najveća vrijednost DES-a gdje svi radnici mogu izraziti svoja znanja i potencijale. U pratnji gradonačelnika bila je i pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Magda Vrvilo. Ustanova DES, čiji su osnivači Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, trenutačno zapošljava 220 radnika, od čega je 54 posto osoba s invaliditetom.

 

Izvor: Grad Split

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti