SOIH Sudjelujte u istraživanju kvalitete življenja osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj

Cilj istraživanja je analizirati stavove osoba s invaliditetom o društvenim, pravnim, okolišnim, političkim i ekonomskim preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju te samoprocjena zadovoljstva životom u ključnim aspektima

Žena u kolicima, ilustracija.

 

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske - SOIH u suradnji s 11 partnerskih saveza osoba s invaliditetom - Savezom društava distrofičara Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga invalida rada, Hrvatskim savezom udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Hrvatskim savezom gluhih i nagluhih, Savezom civilnih invalida rata Hrvatske, Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, Hrvatskim savezom udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Savezom udruga za autizam Hrvatske, Hrvatskim udrugama paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatskim savezom slijepih i Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba 'Dodir' te Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu provodi projekt UP.04.2.1.06.0062 Platforma 50+, financiran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.'.

- U okviru projektnog tematskog područja 'Poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom'  provodi se ispitivanje iskustava i potreba osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Cilj je analizirati stavove osoba s invaliditetom o društvenim, pravnim, okolišnim, političkim i ekonomskim preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju te samoprocjena zadovoljstva životom u ključnim aspektima - kazali su iz SOIH-a.

Ovaj anketni upitnik predstavlja bazu za provođenje tri znanstvena istraživanja na kojima će se temeljiti prijedlozi politika invaliditeta. Iz SOIH-a pozivaju osobe s invaliditetom da ispune upitnik jer će tako dati neposredan doprinos uspostavi prioriteta za rješavanje izazova s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom i potaknuti zagovaračke procese i potrebne promjene radi unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom.

Anketno ispitivanje provodi se putem online anketnog upitnika do 15. travnja 2021., a upitnik je dostupan na ovoj poveznici, a osobe s oštećenjem sluha, odnosno korisnici hrvatskog znakovnog jezika, mogu pristupiti upitniku na ovoj poveznici s prijevodom na hrvatski znakovni jezik.

Za više informacija, podršku pri ispunjavanju ili rješavanje tehničkih poteškoća prilikom ispunjavanja upitnika iz SOIH-a mole da se obratite na sljedeće kontakte: soih@zg.t-com.hr, 01/4829-394.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti