KRALJEVICA U Centru za rehabilitaciju Fortica uređeno šest apartmana za osobe s invaliditetom

Ova investicija omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom, istaknuo je župan Zlatko Komadina

Uređena soba u Fortici.

 

Primorsko-goranska županija uspješno je dovršila projekt preuređenja i prenamjene prostora Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica. Uređeno je šest zasebnih, funkcionalno opremljenih apartmana s dvokrevetnim sobama i sanitarnim čvorom, u cijelosti prilagođenih boravku osobama s invaliditetom.

- Nastavak je to našeg sustavnog ulaganja u objekte socijalne skrbi kako bi korisnicima učinili boravak ugodnijim. U okviru ovog investicijskog zahvata dio prostora uređen je i kao kutak za roditelje i korisnike smještaja, a sastoji se od dnevnog boravka i čajne kuhinje. Podrumske prostorije su također dobile novu namjenu - prostoriju za održavanje edukacija, stručnih skupova i zajedničkih sastanaka, kapaciteta 30-tak osoba - ističe župan Zlatko Komadina.

Cjelokupna sredstva za adaptaciju, u iznosu preko 350 tisuća kuna, osigurana su iz županijskog proračuna. U planu je tijekom ove godine i uređenje pristupne terase i dvorišta čime će u cijelosti biti adaptiran prostor i okoliš Centra. Župan Komadina dodaje da ova investicija omogućuje Centru Fortica uključenost u širu zajednicu kao i pružanje različitih socijalnih usluga. Posebna vrijednost ovog objekta je položaj uz more, s uređenom plažom prilagođenoj osobama s invaliditetom.

Pomoć pri uređenju 'Kutka za roditelje i korisnike smještaja' pružili su i brojni donatori, između ostalih, tvrtka Metis, INA, Općina Kostrena i Grad Kraljevica.

 

Izvor: Primorsko-goranska županija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti