UIR ZAGREBA Manifestacija 'Suza za Zlatka Bočkala' ove godine online

Iako virtualno, a ne uživo, događanje će biti organizirano pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Prizor s događaja iz 2018. godine, arhiva.

 

Udruga invalida rada Zagreba ove godine će u utorak, 13. travnja, obilježiti manifestaciju 'Suza za Zlatka Bočkala' u prilagođenoj i epidemiološki prihvatljivoj online formi.

- Upravo činjenica da nas niti nova pandemijska godina nije spriječila u obilježavanju dana sjećanja na gospodina Zlatka Bočkala, profesora psihologije, najbolje ukazuje na važnost njegova djela za populaciju invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom. Za svaki se oblik invaliditeta kaže da ima barem dva lica. I dok je ona vanjska, tjelesna manifestacija invaliditeta golim okom, manje ili više, vidljiva, o unutarnjim dimenzijama i ožiljcima života s invaliditetom još mnogo toga možemo naučiti. Upravo je širenje spoznaje o tim skrivenim stranama invaliditeta, a s obzirom na njegovo zvanje profesora psihologije, bilo ono čime je gospodin Bočkal za svog predsjedničkog mandata najviše obogatio UIR Zagreba - poručuju iz udruge.

Kako pišu njegovi bližnji s kojima je godinama bio u udruzi, Bočkal je znao 'ljudima udijeliti potrebnu snagu i pojasniti im da njihov nepobjediv duh može i mora nadvisiti sve granice postavljene invaliditetom'.

- U tome ćemo duhu i sami, objavom virtualne izložbe fotografija, u utorak 13. travnja, na rođendan Zlatka Bočkala, pokušati nadvisiti granice postavljene strogim protuepidemijskim mjerama. Pored virtualne izložbe fotografija s koncerata pjevačkih zborova organiziranih u prethodnim događanjima 'Suza za Zlatka Bockala', bliski će se suradnici i kolege podsjetiti anegdota i vrijednosti stečenih kroz suradnju s gospodinom Bočkalom te mu na taj način iskazati počast koju je svojim radom i zalaganjem itekako zaslužio - stoji u najavi.

Iako virtualno, a ne uživo, događanje će biti organizirano pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Događaj popratite na mrežnim stranicma UIR Zagreba, te na njihovim Facebook i Instagram profilima.

 

Izvor: Udruga invalida rada Zagreba

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti