PHILIPS I UNICEF Donacija za Opću bolnicu u Sisku i Dom zdravlja u Petrinji

Željela bih ovom prilikom od sveg srca zahvaliti tvrtki Philips, čija će donacija pomoći u podizanju standarda zdravstvene zaštite u ovim zahtjevnim vremenima za stanovnike Sisačko-moslavačke županije, rekla je Regina Castillo, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj

Zajednička fotografija okupljenih na primopredaji.

 

Kako bi podržala UNICEF-ove napore u pružanju pomoći zdravstvenim ustanovama u Sisačko-moslavačkoj županiji koje su pogođene pandemijom bolesti covid-19, ali i razornim potresima koji su se dogodili krajem prošle godine, tvrtka Philips Hrvatska je u partnerstvu s tvrtkom Iceberg International Trading donirala UNICEF-u ukupno šest prijenosnih monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. UNICEF će monitore donirati Općoj bolnici 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku i Domu zdravlja u Petrinji. Prijenosni monitori za praćenje vitalnih funkcija omogućuju neprekidno praćenje stanja pacijenata, bilo da se nalaze u krevetu ili u transportu, a opremljeni su i cijelim nizom podesivih kliničkih vrijednosti.

- U razornom potresu od 29. prosinca 2020. OB 'Dr. Ivo Pedišić' pretrpjela je velika oštećenja. Oštećene su bolničke zgrade, medicinska oprema, inventar i zalihe lijekova. Kako vrijeme prolazi nastojimo se organizirati i pružiti što veću razinu zdravstvene zaštite svim žiteljima Sisačko-moslavačke županije. Sigurno da će trebati puno napora, vremena i sredstava da bi bolnica ponovno započela raditi punim kapacitetom. Stoga smo zahvalni UNICEF-u i tvrtki Philips na donaciji koja će pomoći da bolnicu obnovimo i saniramo, ali i da se bolnica nastavi dalje razvijati - kazao je prilikom primopredaje donacije Tomislav Dujmenović, ravnatelj bolnice 'Dr. Ivo Pedišić'.

Koliko je važno kontinuirano doprinositi zdravstvenoj zaštiti društva te brinuti o zajednici naglasio je i Miroslav Šaban, direktor za odnose s vladom i javnim institucijama tvrtke Philips u središnjoj i istočnoj Europi te Rusiji.

- Situacija izazvana novim koronavirusom predstavlja golemi izazov za sve one koji rade u sustavu zdravstvene zaštite, kako u Hrvatskoj, tako i u ostatku svijeta. Osim toga, potres koji se dogodio krajem prošle godine dodatno je značajno opteretio lokalne zajednice i zdravstvene ustanove - istaknuo je Šaban.

- Neumorno radimo na pružanju podrške zdravstvenim radnicima kako bismo im omogućili pristup rješenjima za preglede i praćenje pacijenata na daljinu. Trenutno je više nego ikada prije bitno prepoznati i prihvatiti važnost digitalizacije zdravstvenih usluga te razumjeti snagu solidarnosti i zajednice. Također bih želio istaknuti koliko Philips cijeni napore svih zdravstvenih radnika, nevladinih organizacija i svih onih koji doprinose zdravstvenoj zaštiti cjelokupnog hrvatskog društva - dodao je Šaban.

S ciljem zaštite djece i njihovih obitelji, UNICEF je uključen u jačanje sustava zdravstva još od početka krize u Sisačko-moslavačkoj županiji te kontinuirano radi na unapređenju zdravstvenih usluga. UNICEF je zdravstvenim ustanovama u ovoj županiji donirao zaštitnu opremu (kombinezone, vizire i maske) kako bi se lakše nosile s posljedicama pandemije, a u suradnji s partnerima i donatorima, osigurao je i dva kontejnera za Dom zdravlja u Sisku i četiri kontejnera te profesionalnu medicinsku opremu za Opću bolnicu 'Dr. Ivo Pedišić' u Sisku. Osim toga, UNICEF je s više od 360.000 kuna podržao i rad udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, jedine udruge u sustavu socijalne skrbi u ovoj županiji koja pruža pomoć djeci s teškoćama i njihovim obiteljima.

- Jedna od naših prioritetnih zadaća u krajevima pogođenima potresom jest pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga djeci i obiteljima. Donacije naših korporativnih donatora uvelike nam pomažu u postizanju tog cilja jer samo objedinjavanjem naših resursa, iskustava i znanja možemo postići maksimalan učinak. Željela bih ovom prilikom od sveg srca zahvaliti tvrtki Philips, čija će donacija pomoći u podizanju standarda zdravstvene zaštite u ovim zahtjevnim vremenima za stanovnike Sisačko-moslavačke županije koji trebaju našu kontinuiranu podršku kako bi se oporavili od tako traumatičnog događaja - dodala je Regina Castillo, predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj.

Na vrijednoj donaciji zahvalila je Renata Stanešić, v.d. ravnateljice Doma zdravlja Petrinja.

- Vjerujem da će ova donacija uvelike pomoći radu naše pedijatrijske ambulante i tako povećati kvalitetu zdravstvene skrbi za djecu s područja Gline i Topuskog. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu primijetiti da u ovoj strašnoj nevolji koja nas je zadesila ipak nismo sami i da još uvijek ima onih koji misle na nas i svjesni su činjenice da nama i dalje treba pomoć, iako su prošla već tri mjeseca od potresa, i da će nam pomoć još dugo biti potrebna - kazala je Stanešić.

 

Izvor: UNICEF Hrvatska

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti