HSUIR Prva izložba radova kreativnih radionica

Cilj kreativnih radionica je osmisliti razne edukativne programe kojima se nastoji postići stvaralaštvo, cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, a kako bi se unaprijedio život starijim osobama

Vizual projekta.

 

Hrvatski savez udruga invalida rada organizirao je od početka travnja 2021. izložbu radova kreativnih radionica po projektu 'Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje', koja se može pogledati virtualno.

Naime, Hrvatski savez udruga invalida rada partner je na projektu 'Izgradnja socijalnog kapitala u lokalnoj zajednici kroz međugeneracijsku solidarnost i aktivno starenje', UP.04.2.1.09.0058, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga, zajedno s osam partnera. Pojašnjeno je da su radovi predstavljeni ovom online izložbom nastali kroz mjesece siječanj, veljaču i ožujak 2021. godine. Radionice su održane u prostoru Saveza u Zagrebu, Hrgovići 47, a polaznici su bili umirovljenici, starije osobe i osobe s invaliditetom.

- Cilj kreativnih radionica je osmisliti razne edukativne programe kojima se nastoji postići stvaralaštvo, cjeloživotno učenje, kreativno izražavanje i korištenje slobodnog vremena, a kako bi se unaprijedio život starijim osobama. Kroz vrijeme provedeno na radionicama u ovakvom obliku polaznicima se omogućuje da osvijeste svoju kreativnost, obogate život, upoznaju se s novim ljudima, druže se i podižu kvalitetu svog života - poručuje organizator.

Izložba se može vidjeti na ovoj poveznici.

 

Izvor: Hrvatski savez udruga invalida rada

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti