UDRUGA AURORA Humanitarna akcija za kupnju kombi vozila za prijevoz djece s poteškoćama

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje sredstava za kupnju kombi vozila potrebnog za prijevoz djece i mladih s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta i njihovo aktivno uključivanje u sportske aktivnosti

Kombi, ilustracija.

 

Udruga osoba s invaliditetom 'Aurora' Šibenik u suradnji s Humanitarnom udrugom 'Daj 5 od srca' pokrenula je pred Uskrs akciju 'Kad bi malo svoga srca dali, i mi bi putovali'. Akcija još traje, a svatko od vas može pomoći.

Cilj humanitarne akcije je prikupljanje sredstava za kupnju kombi vozila potrebnog za prijevoz djece i mladih s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta i njihovo aktivno uključivanje u sportske aktivnosti.

- Molimo sve ljude dobre volje, naše sugrađane, tvrtke i privatne poduzetnike da nas podrže u akciji. Svaka kuna je korak naprijed, a zajedno možemo prikupiti 65.000 kuna na koliko je akcija odobrena - poručili su iz udruge na svojoj Facebook stranici.

- Naša djeca su uključena u sportske aktivnosti, od košarke u kolicima, plivanja, borilačkih vještina, terapijskog jahanja do W-slaloma, a u normalnim vremenima organiziramo različite radionice, odlazimo na izlete. Uključeni su u život zajednice i ono što je važno istaknuti je da im ne dozvolimo bilo kakva ograničenja zato što su u invalidskim kolicima. Međutim, u ovo vrijeme pandemije otkrili smo da ima mladih ljudi s teškim tjelesnim invaliditetom koji su završili školovanje i danas su zatvoreni u svoja četiri zida, a tek im je tridesetak godina. Njihovi roditelji stariji su od 60 godina i više nisu u snazi niti ih mogu uključivati u razne aktivnosti. A mi i njima želimo pomoći, želimo ih izvući iz kuće i kad prođe ovo nesretno vrijeme pandemije omogućiti da kombijem dođemo po njih i odvezemo ih, na primjer, na bazen - rekla je predsjednica Marijana za Slobodnu Dalmaciju.

Nema socijalizacije, ni uključivanja u zajednicu bez mobilnosti, zato kuna po kuna jednako kombi. Zasta ne traže puno.

Račun Udruge 'Daj 5 od srca' - Vodice na koji možete uplatiti donaciju:

IBAN: HR9824070001500014049

BIC: OTPVHR2X

 

Izvor: Udruga Aurora/Slobodna Dalmacija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti