HUMANA NOVA ZAGREB Socijalna zadruga i Adidas zajedno u zelenoj akciji

U Adidas Sport Studiju u zagrebačkoj Ilici prikupljaju se stari zeleni odjevni predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija

Adidas Sport Studio

 

Omiljeni svjetski sportski brend Adidas i socijalna zadruga Humana Nova Zagreb pokrenuli su u sklopu aktualne Adidasove kampanje Stan Smith, Forever zajedničku zelenu akciju. Naime, u Adidas Sport Studiju, iznad Adidas shopa u zagrebačkoj Ilici, prikupljaju se stari zeleni odjevni Vizual akcije.predmeti i drugi tekstil koji će socijalna zadruga pretvoriti u nove zelene navlake za jastučiće i njima urediti interijer Studija. Među prvima su svoje zelene stvari u Stan Smith, Forever kutiju u Adidas Sport Studiju ubacili mlada pjevačica Nika Turković i dečki iz Dnevne doze biljaka Leon Božić i Tomislav Štrkalj.

Nova generacija kultnih tenisica Stan Smith Adidasov je temelj na putu da stane na kraj gomilanju plastičnog otpada. Kako bi dao svoj zeleni doprinos u ovoj borbi u Hrvatskoj, Adidas je sjajnog partnera pronašao u socijalnoj zadruzi Humana Nova Zagreb.

Humana Nova djeluje u tri različita područja: ekološkom, socijalnom i ekonomskom. Zapošljavaju osobe s invaliditetom i druge socijalno isključene ljude koji u zadruzi svakodnevno od odbačenih tekstilnih predmeta stvaraju nove vrijednosti i izrađuju nove i inovativne proizvode. Oni prikupljaju tekstil koji se može donijeti izravno u Humana Novu, Dubrava 27, ili ostaviti u jednom od njihovih spremnika.

- Socijalna zadruga Humana Nova Zagreb rado se odazvala inicijativi Adidasa, jer smatramo da suradnja s atraktivnim brendovima može ubrzati 'zelenije' ponašanje i ponovnu upotrebu materijala, osobito kod mlađih kupaca. Također, ovakva sinergija osvještava kupce o Adidas Sport Studiomogućnostima i kreativnosti ranjivih skupina građana. Naše je iskustvo da većina osoba s invaliditetom tek kroz zapošljavanje povećavaju samopouzdanje, financijsku neovisnost i ravnopravnost. Na kraju, Adidas je i u našoj zadruzi jedan od omiljenih brendova, pa nismo previše razmišljali kada smo pozvani na suradnju - rekao je Roman Danko, upravitelj Humana Nove Zagreb.

Adidas i Humana Nova Zagreb pozivaju građane da im pomognu zajedno stvoriti ljepšu i zeleniju budućnost te da do 9. svibnja donesu svoju staru odjeću ili tekstil zelene boje u Adidas Sports Studio u Ilici 21, a svaki zeleni doprinos Adidas će nagraditi poklonom.

 

Izvor: Humana Nova Zagreb

Anita Blažinović