KRIŽEVCI Udruga Maslačak organizirala akciju sadnje grmlja u sklopu obilježavanja Dana grada

Cilj je ovom akcijom bio urediti taj prostor udruge kao zeleno edukativno-rehabilitacijsko mjesto na kojem će djeca i mladi s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama provoditi vrijeme, rasti i razvijati se

Zajednička fotografija sudionika sadnje.

 

U sklopu obilježavanja Dana grada Križevaca i projekta 'Maslačak misli zeleno' Udruga 'Maslačak' Križevci je prošli četvrtak organizirala akciju sadnje različitih vrsta grmlja, drveća i cvijeća pored njihove kućice u Gundulićevoj ulici. Cilj je ovom akcijom bio urediti taj prostor kao zeleno edukativno-rehabilitacijsko mjesto na kojem će djeca i mladi s teškoćama u razvoju i osobe s intelektualnim teškoćama provoditi vrijeme, rasti i razvijati se, a projekt je odabran za sufinanciranje od strane tvrtke INA - Industrija nafte d.d. putem natječaja 'Zeleni pojas'.

Akciji su se uz članove udruge, asistente, zaposlenike i roditelje korisnika, uključili gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, prijatelj udruge 'Maslačak' Željko Lacković, voditelj Kluba volontera u tvrtki INA Neven Pavao Poklepović, djelatnici Komunalnog poduzeća Križevci i Srednje gospodarske škole.

Gradonačelnik i zamjenik Šaško pohvalili su ovu vrijednu akciju sadnje kojom će se taj prostor dodatno zazeleniti, uljepšati i omogućiti prostor za druženje ne samo članova udruge, nego i svih građana te čestitali svima Dan grada Križevaca.

Prijatelj udruge 'Maslačak' Željko Lacković osvrnuo se na uspješnu suradnju udruge 'Mali Princ' iz Đurđevca i udruge 'Maslačak' Križevci na provedbi projekta 'Pružanje usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim teškoćama u Koprivničko-križevačkoj županiji' kroz koji su osigurane usluge osobne asistencije za šest korisnika udruge 'Maslačak' te je još jednom uputio poziv članovima da dođu u prijateljski posjet Đurđevcu.

O važnosti ovog projekta 'Maslačak misli zeleno' govorio je voditelj Kluba volontera u tvrtki INA Neven Pavao Poklepović istaknuvši kako je projekt Udruge 'Maslačak' Križevci bio jedan od desetak odabranih za sufinanciranje među više od 200 prijava što samo pokazuje koliko je ovo kvalitetan projekt.

Do sada je na tom prostoru uređen parking i pristupna staza što je financirano sredstvima Grada Križevaca, a sada će se nakon uređenja parka postaviti ljuljačka za djecu s teškoćama u razvoju. Projekt 'Maslačak misli zeleno' provodi se u partnerstvu s Gradom Križevcima i u suradnji sa Srednjom gospodarskom školom Križevci.

 

Izvor: Grad Križevci

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti