SARA BAJLO Edukacije za roditelje djece oboljele od rijetkih bolesti i mališana s teškoćama u razvoju

Kroz te edukacije cilj nam je roditelje djece oboljele od rijetkih bolesti i roditelje djece s teškoćama u razvoju upoznati s pravima, uslugama, različitim sustavima te kako oni funkcioniraju, kaže dopredsjednica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti

Sara Bajlo
Sara Bajlo

 

Hrvatski savez za rijetke bolesti, koji djeluje kao krovna organizacija i okuplja više od 30 udruga članica na području Hrvatske, vodi brigu za više od tisuću individualnih članova.

U sklopu ESF projekta ‘Razvoj Hrvatskog resursnog centra za rijetke bolesti’ organiziraju šesnaest online tečajeva za roditelje djece oboljele od rijetkih bolesti i roditelje djece s teškoćama u razvoju.

- Kroz te edukacije cilj nam je roditelje djece oboljele od rijetkih bolesti i roditelje djece s teškoćama u razvoju upoznati s pravima, uslugama, različitim sustavima te kako oni funkcioniraju - kaže Sara Bajlo, dopredsjednica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

- Preko Zoom platforme 27. travnja u 17 sati, održat će se prva edukacija, a tema je ‘Prijelaz iz osnovne u srednju školu’. Kako bismo što kvalitetnije i vjerodostojnije pružili informacije, edukacija će se održati u suradnji s Carnetom koji je izdao publikaciju ‘Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. - učenici s teškoćama u razvoju'.

Oni će pokriti informacije koje se nalaze u publikaciji, odnosno objasnit će sve korake koje dijete s teškoćama u razvoju prolazi kroz proces upisa - veli Bajlo.

Roditelji se mogu prijaviti putem ove poveznice.

Za sva dodatna javite se na mail voditeljici tečaja nikolina.hsrb@gmail.com ili na broj mobitela: 091/4443-038.

 

In Portal

 

Povezane vijesti