SOIH I PRAVOBRANITELJICA Sudjelujte na webinaru 'Položaj žena s invaliditetom i COVID-19'

Kako bi prikaz bio sveobuhvatan, uključujući i europsku perspektivu, na webinaru će izlagati Ana Peláez. Ana Peláez je dopredsjednica European Disability Foruma, dopredsjednica UN Odbora za eliminaciju diskriminacije prema ženama te aktivistica za prava žena s invaliditetom

Žena u kolicima, ilustracija.

 

Vezano za ovogodišnje obilježavanje 8. ožujka, SOIH i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom dogovorili su da isto bude o temi 'Položaj žena s invaliditetom i COVID-19'. Razlog tome je što su žene s invaliditetom u daleko težem životnom položaju, a posebno izložene i većem nasilju upravo uslijed pandemije.

- Kako bi prikaz bio sveobuhvatan, uključujući i europsku perspektivu, za izlaganje smo zamolili Anu Peláez. Ana Peláez je dopredsjednica European Disability Foruma, dopredsjednica UN Odbora za eliminaciju diskriminacije prema ženama te aktivistica za prava žena s invaliditetom na međunarodnoj razini. Kao predstavnica pokreta osoba s invaliditetom Španjolske izvršna je savjetnica za međunarodne odnose i vanjski razvoj u španjolskoj Nacionalnoj organizaciji slijepih (ONCE), izvršna potpredsjednica ONCE Zaklade za solidarnost sa slijepim osobama u Latinskoj Americi (FOAL) i povjerenica za ženska pitanja u španjolskoj Nacionalnoj organizaciji osoba s invaliditetom (CERMI).

Pozivamo vas da sudjelujete na webinaru koji će se održati dana 27. travnja 2021. u 11 sati putem Zoom platforme - poručili su organizatori.

Prijavu za sudjelovanje možete izvršiti još danas do 15 sati putem ove poveznice.

Poveznicu za sudjelovanje na webinaru dobit ćete nakon zaprimljene prijave.

 

Izvor: Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti