UIR ZAGREBA Online predavanje na temu 'Ozljede na radu' i brojne druge aktivnosti

Osim toga, volonterka udruge Karla Dragica Pongrac, voditeljica psihološko-duhovne radionice 'Umijeće življenja', održat će u srijedu, 12. svibnja 2021., u 11:00 sati, predavanje pod nazivom 'Ograničavajuća uvjerenja koja najviše blokiranju naš uspjeh i sreću'

Festival proljeća, članovi UIR Zagreba oslikavaju divovske pisanice.

 

Udruga invalida rada Zagreba u ovim neizvjesnim vremenima nije zaboravila na jednu kategoriju ljudi, a to su oni koji su imali, ili će nažalost možda imati, ozljede na radu. Ovaj puta temu 'Ozljede na radu' razradio je pravnik Udruge Joško Matić, mag. iur., koji će održati online predavanje u srijedu, 28. travnja 2021., u 11:00 sati, putem Google Meet aplikacije. Bit će ovo prilika da se upoznate s definicijom ozljeda na radu, načinima njihova priznavanja te pravima koja iz njih proizlaze. Na predavanje se možete uključiti uživo putem ove poveznice.

Nadalje, volonterka udruge Karla Dragica Pongrac, voditeljica psihološko-duhovne radionice 'Umijeće življenja', održat će u srijedu, 12. svibnja 2021., u 11:00 sati, predavanje pod nazivom 'Ograničavajuća uvjerenja koja najviše blokiranju naš uspjeh i sreću'. Na ovo predavanje možete se uključiti uživo putem ove poveznice.

Kako je pojašnjeno, uvjerenja su nametnuti ili stečeni stavovi, kao naše vjerovanje u sebe, druge ljude i pojave koje nije stvarnost, ali kad mi čvrsto vjerujemo, ono postaje naša najveća životna blokada. Primjerice: svi su ljudi pokvareni, ne smiješ nikome vjerovati i slično, svakako nije sveopća istina, ali dok mi vjerujemo da jest, nemamo uspjeh ni sreću u odnosima s ljudima - ljubavni, obiteljski, poslovni, prijateljski odnosi. Kako vratiti svoja uvjerenja u istinu i slobodan izbor, kako ona uopće nastaju i kako se štititi od ograničavajućih, po nas štetnih uvjerenja, doznajte na predavanju.

Ujedno, udruga je organizirala i kvizove pa tako edukativni kviz engleski jezik možete riješiti klikom ovdje, a sportsko-rekreativni kviz pikado klikom ovdje. Odgovore na pitanja pošaljite zaključno do 30. travnja, a najbrže tri osobe koje na sva pitanja u pojedinom kvizu odgovore točno osvojit će prigodnu nagradu.

Također, udruga nudi pomoć svim zainteresiranim članovima za individualnu pomoć pri korištenju pametnih telefona, tableta i prijenosnih računala. U okviru E-kutka moguće je dobiti individualnu edukaciju za Google Meet aplikaciju, putem koje se održavaju neke od aktivnosti UIR Zagreba. Termini održavanja radionice su u poslijepodnevnim satima u prostorijama UIR Zagreba uz obavezni prethodni dogovor. Zainteresirani se mogu prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane, putem telefona: 01/4876-294 ili e-pošte: anita@uir-zagreb.hr, stanko@uir-zagreb.hr.

Objave online video sadržaja UIR Zagreba možete pratiti putem YouTube kanala udruge, a dramske radionice online, čitanje poezije člana UIR Zagreba Tomislava Zekanovića provjerite klikom ovdje. Online radionicu ručnih radova s temom 'Izrada košara od papira', koju vodi volonterka UIR Zagreba Marija Pučić, možete pogledati klikom na ovu poveznicu. Za prikaz titla, potrebno je kliknuti na opciju CC - gumb kraj postavki/settings. Postoji besplatna pretplata na YouTube kanal UIR Zagreba.

Fotogalerija udruge obnovljena je s novim foto albumima. Kraj svakog novog ili ažuriranog foto albuma nalazi se oznaka 'new'. Fotografije pogledajte klikom ovdje. Fotografije s održanih radionica, i to u okviru trogodišnjeg programa 'Kul-turiranje' odobrenog od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, možete pogledati klikom ovdje, a s Festivala proljeća klikom ovdje.

 

Izvor: Udruga invalida rada Zagreba

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti