UDRUGA KOZLIĆI Počela provedba projekta 'Znakovni kamišibaj' kroz koji će djeca moći učiti znakovni jezik

Dodatna vrijednost ovih radionica jest što će biti uključena i sama gluha djeca, čime će se potaknuti razvoj međuvršnjačkog prihvaćanja različitosti i tolerancije, a učenje jezika kroz priče je metoda potpuno prilagođena djeci

Kamišibaj okvir na livadi.

 

Kozlići - Udruga za promicanje kulture započela je s provođenjem projekta 'Znakovni kamišibaj' koji djeci u dobi od šest do deset godina nudi mogućnost učenja znakovnog jezika kroz priče. Riječ je o nizu online izvedbi kamišibaj priča, mahom poznatih naslova i lektira, s prijevodom na znakovni jezik nakon kojih slijedi radionica znakovnog jezika za djecu, ali i sve druge zainteresirane.

Kamišibaj je japanski format pričanja priča kroz ilustracije koji djeci približava različite kulture i različite vrste umjetnosti, od likovne, preko stripa i književnosti do kazališta.

- Dodatna vrijednost ovih radionica jest što će biti uključena i sama gluha djeca čime će se potaknuti razvoj međuvršnjačkog prihvaćanja različitosti i tolerancije - izjavila je Iwa Dugač, voditeljica radionica znakovnog jezika.

Kamišibaj okvir i dijete, radionica.- Učenje jezika kroz priče je metoda potpuno prilagođena djeci. Posebno nas veseli da upravo u godini čitanja imamo aktivnost koja, među ostalim, potiče i čitanje - kazala je njezina kolegica iz udruge Kozlići, Vera Pfaff, izvođačica kamišibaj priča.

U sklopu projekta 'Znakovni kamišibaj' održat će se ukupno 11 online radionica hrvatskog znakovnog jezika. Prva radionica održana je 22. ožujka 2021 i kroz priču 'Lija i koka' naučili su brojati jaja, učiti o obitelji, ljubavi i prijateljstvu. Sljedeća radionica na programu je 10. svibnja.

Svaka radionice osmišljena je kao individualni segmenti te je moguće pratiti i samo pojedine priče, odnosno predavanja. Radionice su besplatne, no potrebna je prijava jer je broj mjesta ograničen. Ako ste zainteresirani javite se na email info@kozlici.hr, a za sve dodatne informacije slobodno potražite Kozliće na web stranici ili na Facebook profilu.

Projekt je kodnog broja UP.02.1.1.14.0022 potpisivanjem Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava u okviru poziva 'Umjetnost i kultura online'. Projekt je financiran iz Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. u ukupnom iznosu od 224.700 kuna. Intenzitet potpore iznosi 100 posto, a trajanje samoga projekta je 12 mjeseci.

 

In Portal

 

Povezane vijesti