19. FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI Otvorene su prijave za volontiranje

Ovogodišnji, 19. Festival jednakih mogućnosti održat će se od 25. do 27. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u organizaciji Društva tjelesnih invalida

Festival jednakih mogućnosti, zajednička fotografija.

 

Trenutno su otvorene prijave za volontiranje na 19. F=M-u, a edukacija i priprema volontera za rad planira se za 12. i 19. svibnja od 15 do 20 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama.

Festival jednakih mogućnosti, plakat.Svrha je Festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Prijava za volontiranje može se izvršiti putem ove poveznice.

Podsjetimo, zbog pandemije izazvane koronavirusom, 19. Festival jednakih mogućnosti nije se održao 2020. godine, već je odgođen za svibanj ove godine.

Društvo tjelesnih invalida neprofitna je (nevladina) udruga koja obavlja socijalno-humanitarne djelatnosti. U svojoj povijesti, nekoliko je puta mijenjalo naziv i organizacijski oblik. Osnovano je 18. svibnja 1977. pod nazivom Društvo tjelesnih invalida, pod kojim i danas djeluje kao pravni sljedbenik i nosilac kontinuiteta organiziranog društvenog rada tjelesnih invalida u gradu Zagrebu. Društvo je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti