ĐURĐEVAC Gradska uprava od sada dostupna i osobama s invaliditetom

Prilikom dobivanja Nagrade za životno djelo 2015. godine Barbara Fuček je izrazila želju da sve javne ustanove imaju osiguran pristup za osobe s invaliditetom, a od prošlog tjedna pristup je konačno osiguran u Gradskoj upravi

Barbara Fuček na sastanku u Gradskoj upravi.

 

Simbolično, početak rada Gradske uprave u novim prostorijama započeo je dolaskom Barbare Fuček Leško, dugogodišnje predsjednice Gradskog društva osoba s invaliditetom.

Prilikom dobivanja Nagrade za životno djelo 2015. godine Barbara je izrazila želju da sve javne ustanove imaju osiguran pristup za osobe s invaliditetom te je napomenula da nikad nije bila u Barbara Fuček ispred Gradske uprave.gradskoj upravi niti u gradskoj knjižnici za koju je pristup osobama s invaliditetom osiguran 2014. godine, a od prošlog tjedna osiguran je i u Gradskoj upravi.

U novu zgradu Gradske uprave, nekadašnju zgradu MUP-a, koja se nalazi u samom središtu Đurđevca, na Trgu svetog Jurja, uselile su sve gradske službe. Preseljenjem gradskih službi, uselile su i službe MUP-a, odnosno referada za prijavu boravka i prebivališta, izdavanje osobnih iskaznica i putovnica, izdavanje vozačkih dozvola, referada za oružje, statusna pitanja za strance i državljanstvo te službenici županijskih upravnih tijela, matični uredi, ured za izdavanjem građevinskih dozvola, državni inspektorati, a uskoro seli i savjetodavna agencija za poljoprivredu i hranu.

 

Izvor: Grad Đurđevac

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti