HRVATSKA PARAATLETSKA REPREZENTACIJA Na Europskom prvenstvu naše će boje braniti najbolji atletičari s invaliditetom

Bio bih zadovoljan s više od devet medalja, a što bi bio ponajbolji naš rezultat na Europskim prvenstvima.  Iz Berlina 2018. s posljednjeg prvenstva vratili smo se s dva zlata, dva srebra i četiri bronce, kaže Damjan Sedić, izbornik paraatletske reprezentacije

Hrvatska paraatletska reprezentacija

 

Jučer je s Međunarodne zračne luke Dr Franjo Tuđman Hrvatska paraatletska reprezentacija otputovala u Poljsku na 7. Europsko paraatletsko prvenstvo koje će se održati od 1. do 5. lipnja. U Bydgoszczu, na stadionu 'Zdzislaw Krzyszkowiak', nadmetat će se 700 paraatletičara iz 43 zemlje te ekipa izbjeglica. Prvenstvo se održava u 86 disciplina trčanja, 20 skakačkih i 58 bacačkih disciplina. 

Hrvatske boje brane četiri paraatletičarke i jedanaest paraatletičara. U dalju će nastupiti Mikela Ristoski i Zoran Talić. U kugli svojih kategorija nadmetat će se Ana Gradečak, Nataša Sobočan, Jelena Vuković, Matija Sloup, Miljenko Vučić, Erik Fabian Kaurin, Deni Černi, Marijan Presečan. Luka Baković u koplju i kugli, u koplju Pero Sunara i Vladimir Gašpar. U disku Ivan Katanušić i Velimir Šandor.

- Bio bih zadovoljan s više od devet medalja, a što bi bio ponajbolji naš rezultat na Europskim prvenstvima.  Iz Berlina 2018. s posljednjeg prvenstva vratili smo se s dva zlata, dva srebra i četiri bronce - kaže Damjan Sedić, izbornik paraatletske reprezentacije. 

- Međunarodni paraolimpijski odbor će 23. lipnja dodijeliti kvote na osnovu HPS normi za Paraolimpijske igre i dodijeliti pozivnice za sudjelovanje na igrama u Tokiju. Nadam se da će Hrvatska dobiti barem još jednu kvotu za paraatletičara te dodjeliti pozivnicu Ani Gradečak. Ako dobijemo ono što osobno priželjkujem za Paraolimpijske igre, paraatletičari koji imaju ostvarenu normu HPS, konkurirat će za ta mjesta na osnovu rezultata postignutih ove sezone - zaključio je izbornik Damjan Sedić.

Prvog dana natjecanja na atletska borilišta izlaze Deni Černi, Matija Sloup i Luka Baković.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti