UDRUGA SLIJEPIH MEĐIMURSKE ŽUPANIJE Započela provedba druge godine programa 'Osjetimo život'

Početak provedbe druge godine programa obilježen je nordijskim hodanjem, aktivnošću na koju se rado odazivaju članovi svakog utorka

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodaju.

 

Udruga slijepih Međimurske županije s 1. lipnjem 2021. godine započela je s provedbom druge godine trogodišnjeg programa 'Osjetimo život', koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Program će se provoditi do 31. svibnja 2023. godine.

Partner na programu je Centar za socijalnu skrb Čakovec, a suradnici su: Međimurska županija, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Radio 1.

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije hodaju.Opći cilj programa je potaknuti slijepu djecu i odrasle slijepe osobe na uključivanje u aktivnosti i korištenje socijalnih usluga koje doprinose povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Specifični ciljevi programa su:

- osigurati integraciju za slijepu djecu kroz organiziranje aktivnosti slobodnog vremena;

- osigurati dostupne i kvalitetne socijalne usluge te aktivnosti za odrasle slijepe osobe.

Kontinuirano se provode usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije slijepe djece (podrška roditeljima i pomoć pri uključivanju slijepe djece u programe odgoja i obrazovanja (integracija)) te usluge i aktivnosti koje pridonose prevenciji institucionalizacije i većoj kvaliteti života slijepih osoba (psihosocijalna podrška kod pružatelja usluge, inovativne socijalne usluge i modeli u zajednici koji pridonose neovisnom življenju i socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom, radno-okupacijske aktivnosti u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina).

Početak provedbe druge godine programa obilježen je nordijskim hodanjem, aktivnošću na koju se rado odazivaju članovi svakog utorka.

 

Izvor: Udruga slijepih Međimurske županije

In Portal

 

Povezane vijesti