MALI DOM Prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu Sesvete

Korisnici ustanova su mogli, po prvi put u lijepo uređenom vrtu, jednostavno pristupiti sadnji začinskog bilja i povrća. Naime, za njih su prilagođene posebne gredice kako bi im pristup bio što jednostavniji i lako dostupan

Mali dom, vrt

 

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada je unutar EU projekta 'proGIreg' u svrhu revitalizacije bivše mesne industrije 'Sljeme' Sesvete uredio Terapijski vrt.

Prošlog četvrtka organizirana je primopredaja ključeva i prvo zajedničko druženje u Terapijskom vrtu. Okupili su se predstavnici Grada Zagreba, ustanova Dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži 'Mali dom - Zagreb', udruga 'CeDePe' - Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb i Centar 'Novi Jelkovec' - javna ustanove socijalne skrbi.

Korisnici ustanova su mogli, po prvi put u lijepo uređenom vrtu, jednostavno pristupiti sadnji začinskog bilja i povrća. Naime, za njih su prilagođene posebne gredice kako bi im pristup bio što jednostavniji i lako dostupan.

Terapijski vrt je uređen i osmišljen i kao višeosjetilni park kako bi korisnici kroz različite osjetne sustave mogli doživjeti, istražiti i učiti o prostoru koji ih okružuje.

Osim druženja i sadnje, predviđene su i radionice različitih sadržaja kroz određeni period vremena, vodeći računa o vremenskim uvjetima.

Ostavljena su mjesta za interaktivne skulpture koje će, zajedno sa svojim terapeutima, osmišljavati sami korisnici ustanova.

 

Izvor: Mali dom

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti