SLAVONSKI BROD Održana uvodna konferencija projekta 'Vidim, čujem, osjećam umjetnost'

Svrha navedenog projekta je povećati socijalnu uključenost za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe osobe s urbanog područja Slavonskog Broda kako bi se povećala kvaliteta života osoba s invaliditetom

Prizor s uvodne konferencije projekta 'Vidim, čujem, osjećam umjetnost'.

 

U prostorijama Galerije Ružić održana je u petak uvodna konferencija projekta 'Vidim, čujem, osjećam umjetnost - programi socijalnog uključivanja u Slavonskom Brodu za osobe s invaliditetom kroz prilagođene kulturne sadržaje'.

Svrha navedenog projekta je povećati socijalnu uključenost za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe osobe s urbanog područja Slavonskog Broda kako bi se povećala kvaliteta života osoba s invaliditetom. Projekt će se provoditi u iduće dvije godine, a uz Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda koja je korisnik projekta, projektni partneri su Grad Slavonski Brod, Dječje kazalište 'Ivana Brlić-Mažuranić', Udruga gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udruga slijepih Brodsko-posavske županije. Kroz prilagođene kulturne i umjetničke sadržaje želi se poboljšati sudjelovanje i integracija 40 osoba s invaliditetom na području Slavonskog Broda.

Projekt je okupljenima na konferenciji predstavila Romana Tekić, ravnateljica Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda, a konferenciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača. U svom obraćanju zamjenica gradonačelnika iskazala je zadovoljstvo što je Grad dio projekta 'Vidim, čujem, osjećam umjetnost' i istaknula kako umjetnost pripada svakome, a upravo će zahvaljujući ovom projektu i osobe s invaliditetom imati priliku pratiti i uživati u brojnim kulturnim sadržajima.

 

Izvor: Grad Slavonski Brod

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti