SVEČANA AKADEMIJA Predsjednik Milanović sudjelovao na obilježavanju 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih

Na svečanosti povodom obilježavanja 75. obljetnice predstavljeni su aktivni projekti Hrvatskog saveza slijepih te je dodijeljena 'Nagrada 16. lipnja', koja se dodjeljuje kao simbolična zahvala najzaslužnijim donatorima, volonterima i drugim suradnicima

Predsjednik Milanović govori na obilježavanju 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih.

 

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 75. obljetnice Hrvatskog saveza slijepih, nacionalne udruge koja svojim djelovanjem nastoji pridonijeti afirmaciji slijepih osoba u Republici Hrvatskoj.

Čestitajući članovima saveza obljetnicu u obraćanju na svečanoj akademiji, predsjednik Milanović zapitao se je li u njegovoj političkoj karijeri, što se tiče slijepih osoba, napravljeno dosta.

- Ne mogu govoriti o čudima koje smo radili jer nismo radili čuda. Radili smo male stvari i uvijek je bio dojam da to nije bilo dovoljno, da se može bolje, da se zaboravlja ljude koji ne mogu izaći na ulicu i urlati, prijetiti, bacati kamenje, vrijeđati - poručio je predsjednik Milanović.

Dodao je da sada, kada nije u poziciji da bilo kome obećava novac, status i zakonske definicije, može samo gledati i pratiti.

-Ako smo napravili nešto, ako sam ja napravio nešto dok sam bio prava vlast i ako ste vi to prepoznali, ja sam bar malo sretniji čovjek - rekao je.

Članovima Hrvatskog saveza slijepih zaželio je da što prije definiraju 'ono što po zakonu treba definirati i da se u europskim fondovima nađe koji milijun više za vas'.

- Jer ova priča s Europskom unijom i našim članstvom je, nakon svih tih godina, na kraju pitanje novca - rekao je predsjednik istaknuvši da bi glavni zadatak i cilj ove generacije političara trebao biti uzimanje novaca iz europskih fondova.

Na svečanosti povodom obilježavanja 75. obljetnice predstavljeni su aktivni projekti Hrvatskog saveza slijepih te je dodijeljena 'Nagrada 16. lipnja', koja se dodjeljuje kao simbolična zahvala najzaslužnijim donatorima, volonterima i drugim suradnicima.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

 

Izvor: Ured predsjednika Republike Hrvatske

Fotografija: Filip Glas

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti