VIŠNJA MAJSEC SOBOTA Proteza za mozak

Ovih se dana neke aktualne pojavnosti nepromišljenim spominjanjem 'pudlica s protezom' vrte oko pasa i oko proteza, ali ne na lijep i umilan način, već na ružan, gadljiv, crvotočan, bezosjećajan, ogavan, sramotan, hladan i beskrajno uvredljiv

Pas s protezom, ilustracija.

 

Šećući ovih dana po obližnjem parku, srećem djevojku koja vodi psa. Učinilo mi se da je pseći hod nekako neravnomjeran… Hodao je na tri noge jer četvrtu nema. U spontano započetom razgovoru saznajem da je tako došao na svijet. Pitam vlasnicu je li razmišljala o protezi. 'Ovako je prirodno i jako se dobro snalazi,' odgovara i s razigranim pesonjom nastavlja druženje.

A ovih se dana i neke aktualne pojavnosti nepromišljenim spominjanjem 'pudlica s protezom' vrte oko pasa i oko proteza, ali ne na lijep i umilan način, kao opisani susret, već na ružan, gadljiv, crvotočan, bezosjećajan, ogavan, sramotan, hladan i beskrajno uvredljiv.

Svjedoci smo nekontroliranog fekalnog zagađivanja i trovanja politikantski neodmjerenim, vulgarnim rječnikom, izričajima i usporedbama koje su prešle apsolutno svaku mjeru, nečega čemu do sada nismo (na našu sreću) imali prilike na ovakav način biti izloženi i kontaminirani. Zlostavlja nas se - da, zlostavlja - na najgori mogući, uličarski način.

Zato pozivam sve pravobraniteljice - zaštitite od ove 'karijesne razarajuće pošasti' i djecu i nas odrasle!

A proteza za mozak, nažalost, još nije izmišljena…

 

Fotografija: Adrian Gaut

Višnja Majsec Sobota

 

Tekst je isključiva odgovornost autorice i ne odražava stavove In Portala.

 

Povezane vijesti