ŽUPANIJSKA UDRUGA SLIJEPIH SPLIT Projekt 'Program integracije slijepih osoba u društvo'

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici

Prizor s okruglog stola.

 

Županijska udruga slijepih Split, u suradnji s Institutom perspektiva ekonomije Mediterana, provela je prvi dio javne kampanje projekta 'Program integracije slijepih osoba u društvo', razvijenoga u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je povećati uključenost slijepih osoba u društvo širenjem i unapređenjem kvalitete socijalnih usluga u zajednici, a ukupna vrijednost projekta, čija je provedba započela u svibnju 2020., a završetak predviđen u svibnju 2022., iznosi 1.149.509,31 kuna. Iznos bespovratnih sredstava je 100 posto, a iznos EU sufinanciranja 85 % posto (977.082,94 kuna).

U sklopu javne kampanje je prošli četvrtak, 8. srpnja 2021. godine u prostorijama Županijske udruge slijepih Split održan prvi okrugli stol te prvi informativni dan, na kojima su se okupili zainteresirani stručnjaci, predstavnici šire javnosti te predstavnici udruge i članovi njihovih obitelji.

Događanje je otvoreno uvodnim pozdravom Ivana Tokića, predsjednika Županijske udruge slijepih Split. Nakon pozdravnog govora, uslijedio je okrugli stol i predavanje predstavnice organizatora Jasne Giljum Kukoč na temu ključnih problema slijepih osoba u funkcionalnoj integraciji u društvo i načina njihova optimalnog uključivanja. Po završetku predavanja uslijedila je moderirana rasprava stručnjaka koju je predvodila Nena Bulaja. Nakon okruglog stola, uslijedila su predavanja u sklopu informativnog dana koja je održala Ana Kelavić, a na kojima su sudionici imali prilike čuti glavne zaključke održanog okruglog stola te saznati nešto više o provedenim projektnim aktivnostima i programima usmjerenima na integraciju slijepih osoba u društvo.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti