PAZITE GDJE PARKIRATE Pulska prometna policija danas provodi još jednu akciju radi zaštite osoba s invaliditetom

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova

Mjesto rezervirano za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, ilustracija.

 

Kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu, Postaja prometne policije Pula-Pola će danas, 21. srpnja 2021. godine od 10 do 14 sati, provesti prometnu akciju nadzora znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području Pule, Fažane i Medulina.

Naime, svakodnevnim praćenjem stanja sigurnosti u prometu, utvrđeno je kako veliki broj građana nepropisno parkira svoja vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila koja koriste osobe s invaliditetom, čime se ometa promet i ograničavaju prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti. Stoga će policijski službenici provesti prometnu akciju, koja će većim dijelom biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji čine navedene prekršaje.

Policijski službenici akciju će provesti zajedno s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom na parkirališnim prostorima trgovačkih centara i ispred zdravstvenih ustanova.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Podsjećamo da je za navedeni prekršaj propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna, a ista kazna propisana je i za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan.

Policijska uprava istarska poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu, da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena i da ne zlorabe znak pristupačnosti.

 

Izvor: Policijska uprava istarska

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti