SISAK Vrtlarenje osoba s invaliditetom kroz projekt 'ZAR- Zajedno, aktivno, radno'

Cilj programa, uz sve ostalo, prevencija je institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom te osnaživanje slijepih osoba za samostalan život

Osobe s invaliditetom, vrtlarenje

 

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije - Sisak provodi program pod nazivom 'ZAR- Zajedno, aktivno, radno' za koji su odobrena financijska sredstva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za provedbu prve godine trogodišnjih programa 'Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge' (za razdoblje od 2020. do 2023. godine). Ukupna vrijednost ugovora je 150.000 kuna.

Cilj programa je prevencija institucionalizacije i povećanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom, poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom, osnaživanje slijepih osoba za samostalan život, jačanje samopouzdanja slijepih osoba, uključivanje u život zajednice, mogućnost korištenja usluga za članove udruge iz ruralnih područja

- Kroz organizaciju smislenih dnevnih aktivnosti za osobe s invaliditetom omogućili smo unaprjeđenje i povećanje dostupnosti socijalnih usluga na područjima od posebne državne skrbi, prevenirali smo institucionalizaciju, povećali socijalnu uključenost i doprinjeli podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

Kroz informiranje naših korisnika, provođenje kvalitetnih radno okupacijskih aktivnosti, održavamo funkcionalnost i samostalnost korisnika, a kroz druženje i razgovor s korisnicima došlo je do unapređenja vještina i znanja koja su potrebna za aktivno uključivanje korisnika u život zajednice – pojasnili su iz udruge.

Anita Blažinović

Izvor: Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije