Gradonačelnik Bandić: Priča Sandre Paović može biti primjer drugim sportašima

Mlada sportašica, inače članica stolnoteniskog kluba URIHO i Zagrebačkog športskog saveza za osobe s invaliditetom, na prijam kod gradonačelnika stigla je u društvu svoje trenerice Mirele Šikoronje, ravnatelja ustanove URIHO Josipa Držaića te drugih predstavnika i sportaša Zagrebačkog športskog saveza za osobe s invaliditetom. U delegaciji kod gradonačelnika bila je i novinarka In-Portala Božica Ravlić, koja je prvom čovjeku Zagreba ukratko predstavila projekt prvog news portala za osobe s invaliditetom u Europi

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je našu vrhunsku stolnotenisačicu Sandru Paović, koja je na nedavno održanom europskom prvenstvu u stolnom tenisu za sportaše s invaliditetom u talijanskom Lignanu osvojila zlatnu medalju.

Mlada sportašica, inače članica stolnoteniskog kluba URIHO i Zagrebačkog športskog saveza za osobe s invaliditetom, na prijam kod gradonačelnika stigla je u društvu svoje trenerice Mirele Šikoronje, ravnatelja ustanove URIHO Josipa Držaića te drugih predstavnika i sportaša Zagrebačkog športskog saveza za osobe s invaliditetom. U delegaciji kod gradonačelnika bila je i novinarka In-Portala Božica Ravlić, koja je prvom čovjeku Zagreba ukratko predstavila projekt prvog news portala za osobe s invaliditetom u Europi.

Osim što je stolni tenis igrala i prije stradavanja u automobilskoj nesreći 2009. i danas postiže vrhunske rezultate u natjecanjima pa je tako i u ožujku ove godine osvojila zlato na otvorenom prvenstvu Mađarske u Egeru, pa je stoga realno očekivati da će na sljedećim paraolimpijskim igrama u Brazilu osvojiti najsjajniju medalju, naglasila je njena trenerica.
Čestitajući joj na iznimnim postignućima, dosljednosti, samosvjesnosti i odgovornosti, gradonačelnik je naglasio da će uvijek imati potporu Grada za svoj rad i trud, vjerujući da će njena životna priča biti dodatna motivacija i drugim sportašima.
Napomenuo je kako Grad podržava i sve se više senzibilizira s osobama s invaliditetom pa tako, od ovog njegovog mandata, sjednice Gradske skupštine mogu pratiti i osobe s oštećenjem sluha, jer se one prenose na znakovnom jeziku. Time je Zagreba postao prvi grad koji je uveo ovakav prijenos sjednice.

Na prijemu u Gradskoj upravi, gosti su gradonačelniku zahvalili što uvijek nađe vremena za njih te posebno na svesrdnoj i kontinuiranoj podršci.