KOPRIVNICA Održana početna konferencija projekta 'Olakšajmo život osobama s invaliditetom II'

Iz prvih projekata, a u kojima sam i sama sudjelovala, pomoću kojih su se osiguravali asistenti za osobe s invaliditetom, odnosno za učenike, dobili smo nevjerojatnu pomoć i potporu u školovanju, u svakodnevnim i izvanškolskim aktivnostima, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž

Prizor s konferencije.

 

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije održala je prošli četvrtak, 16. rujna,  početnu konferenciju projekta 'Olakšajmo život osobama s invaliditetom II'. Radi se o projektu Razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom - faza III u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna, a trajanje provedbe je do 2023. godine.

Ciljeve i samo provođenje projekta okupljenima je predstavila voditeljica projekta Ivona Andlar Đurđević, uz koju su bili i koordinator projekta Milan Logožar i predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Miroslav Mačković.

Početnoj konferenciji uime Grada Koprivnice prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž iskazala je zadovoljstvo što Grad Koprivnica može dati potporu ovom projektu u zajedničkoj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

- Iz prvih projekata, a u kojima sam i sama sudjelovala, pomoću kojih su se osiguravali asistenti za osobe s invaliditetom, odnosno za učenike, dobili smo nevjerojatnu pomoć i potporu u školovanju, u svakodnevnim i izvanškolskim aktivnostima. Na osnovu toga sklopila su se i mnoga prijateljstva koja traju još i danas - rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž te svima zaželjela uspješan rad na ovom projektu.

 

Izvor: Grad Koprivnica

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti