INKLUZIJA ŠIBENIK Stručni skup 'Izazovi u zapošljavanju pripadnika ranjivih skupina' namijenjen i osobama s invaliditetom

Stručni skup okuplja domaće i strane znanstvenike, stručnjake, teoretičare i praktičare, predstavnike europskih, državnih i javnih institucija, predstavnike realnog sektora s ciljem razmjene mišljenja i iskustava iz područja zapošljavanja pripadnika ranjivih skupina, zaštite ljudskih prava i promicanja različitosti, društvenog poduzetništva i socijalnih inovacija, stoji u priopćenju Centra

Posao za osobe s invaliditetom

 

Centar za inkluziju Šibenik organizira stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem 'Izazovi u zapošljavanju pripadnika ranjivih skupina', putem Zoom platforme 21. i 22. rujna 2021. godine.

 

Stručni skup organiziran je u sklopu projekta 'Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije', koji je u cijelosti financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 954.494,50 kuna.

- Stručni skup okuplja domaće i strane znanstvenike, stručnjake, teoretičare i praktičare, predstavnike europskih, državnih i javnih institucija, predstavnike realnog sektora s ciljem razmjene mišljenja i iskustava iz područja zapošljavanja pripadnika ranjivih skupina, zaštite ljudskih prava i promicanja različitosti, društvenog poduzetništva i socijalnih inovacija - stoji u priopćenju Centra.

Stručni skup počinje u utorak, 21. rujna u 8,45 sati s pozdravnim riječima predstavnika Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Europske Komisije i traje do srijede 22. rujna do 16 sati.

Skup je sadržajno podijeljen na dva tematska bloka: 'Ljudska prava i primjena Konvencije o pravima osoba s invaliditetom' te 'Zapošljavanje uz podršku i socijalne inovacije'.

- Prvog dana organiziramo panel raspravu 'Budućnost uključivosti - izazovi i prilike za poslodavce' od 13 do 14 sati na kojem će sudjelovati predstavnici realnog sektora s iskustvom u promicanju različitosti. Istog dana od 15 do 16 sati održat će se konferencija za medije o ciljevima i rezultatima projekta 'Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području ŠKŽ' na kojoj će se raspraviti ishodi i postignuća projekta - pojasnio je organizator.

Panel rasprava i konferencija o rezultatima projekta bit će otvoreni za javnost i moći će se pratiti na sljedećim poveznicama:

- Panel: Budućnost uključivosti - izazovi i prilike za poslodavce;

- Konferencija o rezultatima projekta 'Razvoj mreže klubova za zapošljavanje na području Šibensko-kninske županije'.

Za programski organizacijski odbor zadužena je dr. sc. Marija Alfirev, predsjednica, dok je voditeljica projekta Josipa Bralić.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti