Istarskoj županiji i županu Miletiću zahvalnica za doprinos radu i uspjehu Udruge slijepih Istarske županije

U sklopu prigodnog programa predstavljen je referat o '70 godina organiziranog rada za slijepe u Istri'

Boris Miletić sa zahvalnicom.

 

U gradskoj knjižnici i čitaonici, u Puli, prošli petak obilježeno je 70 godina postojanja Udruge slijepih Istarske županije. Udruga je utemeljena je 22. veljače 1951. godine u Puli, a ustrojena tako da djeluje na cijelom području Istarske županije.

Putem Skupštine, Upravnog odbora, Nadzornog odbora te povremenih i stalnih komisija rješavaju se mnoga pitanja slijepih osoba, kao što su: školovanje, zapošljavanje, nabavka pomagala, rehabilitacija, socijalno-ekonomska i stambena pitanja, kulturno-prosvjetni rad, informativna djelatnost, sportsko-rekreativne i šahovske aktivnosti, u granicama financijskih i organizacijskih mogućnosti.

Prisutnima se obratio predsjednik udruge Zlatko Kuftić, a potom je uslijedila podjela priznanja članovima, prijateljima i suradnicima udruge, koji su doprinijeli njezinom radu. Zahvalnica je tako dodijeljena Istarskoj županiji te posebno županu Borisu Miletiću za doprinos radu i uspjehu Udruge slijepih Istarske županije, koje je preuzeo pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac. Pročelnik je naglasio kako će Istarska županija i dalje biti podrška, partner i prije svega prijatelj udruzi.

U sklopu prigodnog programa predstavljen je referat o '70 godina organiziranog rada za slijepe u Istri'.

 

Izvor: Istarska županija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti