PONUDIMO VIŠE Članovi udruge DOSTI u čokolateriji Hedona u kojoj rade osobe s invaliditetom

Uz ostale razne aktivnosti na programu, u cilju uključivanja osoba s invaliditetom u društveni život, planirana je organizacija izleta na mjesta prilagođena osobama s invaliditetom

Hedona, udruga DOSTI

 

Prošli tjedan, 5. listopada, organiziran je jednodnevni izlet u Križevce, u sklopu provedbe druge godine programa 'Ponudimo više IV' financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Uz ostale razne aktivnosti na programu, u cilju uključivanja osoba s invaliditetom u društveni život, planirana je organizacija izleta na mjesta prilagođena osobama s invaliditetom.

Ovaj put su korisnici poludnevnog boravka posjetili Križevačku čokolateriju, Hedona.

Hedona je svoju slatku priču započela u 60 kvadrata i sa 6 zaposlenih, od kojih su 4 djelatnika bila s invaliditetom. Ideje mijenjaju svijet, u njihovom slučaju, čine ga slađim i tolerantnijim. Hedona ističe i naglašava razvojne potencijale svojih djelatnika, a dobit koju društveno poduzeće ostvaruje, reinvestira upravo kroz njihovu edukaciju, razvoj i rast.

 Danas imaju više od 50 posto zaposlenih osoba s invaliditetom. Djelatnici Hedone proizvode čokolade, praline, personalizirane čokoladice i lizalice. U doba pandemije morali su se snaći pa su svoju proizvodnju proširili te danas proizvode platnene torbe na koje tiskaju svoj logo.

Korisnici su u posjet čokolateriji išli u dvije grupe, naizmjenično. Jedna grupa bila je u čokolateriji, a druga uz druženje i fine poslastice Čoko bara čekala je svoj red.

Nakon posjeta čokolateriji, zajednički su otišli na ručak. Poslijepodne nakon kušanja čokolade i finog ručka, prošetali su Križevcima te razgledali znamenitosti.

Izvor: DOSTI Čakovec

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti