PAKRAC Za policijske djelatnike održana edukacija na temu 'Pristup i komunikacija sa slijepim osobama'

U praktičnom dijelu edukacije djelatnici su upoznati s načinom komunikacije sa slijepim i slabovidnim osobama, odnosno kako im pristupiti. Osim toga, radilo se i na pomoći pri kretanju, ulasku u zgrade, lift te kako sigurno prelaziti cestu što je od  značajne koristi u radu djelatnicima policije pri susretu sa slijepim i slabovidnim osobama

 

U srijedu 13. listopada 2021. u prostorijama Udruge slijepih Pakrac-Lipik u sklopu projekta 'Nismo sami' korisnika grada Pakraca koji se provodi s partnerima i to Udrugom slijepih Pakrac-Lipik, Crvenim križem Pakrac, Centrom za socijalnu skrb Pakrac, OŽB Pakrac i Bolnicom hrvatskih veterana, a financiranim sredstvima EU iz programa Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici-faza I, održana je edukacija za djelatnike PU požeško-slavonske i PP Pakrac na temu 'Pristup i komunikacija sa slijepim osobama'.

Tijekom edukacije predsjednik udruge Stanko Kovačić i članica Mirsada Madžarević upoznali su prisutne djelatnike s organizacijom i djelovanjem udruge te s kojim se problemima susreću slijepe i slabovidne osobe.

U praktičnom dijelu edukacije djelatnici su upoznati s načinom komunikacije sa slijepim i slabovidnim osobama te kako pristupiti i komunicirati s njima,  pomoći im pri kretanju, ulasku u zgrade, lift, kako sigurno preći cestu i dr. što su i  praktično prikazali, a od značajne je koristi u radu djelatnicima policije pri susretu sa slijepim i slabovidnim osobama.

Predsjednik udruge pohvalio je suradnju s policijom te izjavio da to može biti primjer ostalima u  senzibiliziranju  javnosti za problematiku slijepih i slabovidnih.

 Edukacija je organizirana povodom Dana bijelog štapa, koji se obilježava 15. listopada.

 

 Izvor: Policijska uprava požeško - slavonska