ZAGREB Održano prvo polufinale Amorove žlice - gastro natjecanja za osobe s invaliditetom

Prvi nedjeljni polufinalni ručak je iza nas. 11 natjecatelja nastupilo je u tri kategorije: kuhanje, posluživanje pred gostima i mućkanje koktela. U restoranu Oxbo Hotela Double Tree by Hilton 30 gostiju kušalo je pripremljena jela, a zadnju riječ u ocjenjivanju imao je stručni žiri

Zajednička fotografija.

 

U nedjelju 24. listopada u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton u Zagrebu održano je prvo polufinale Amorove žlice - gastro natjecanja za osobe s invaliditetom. Organizator projekta je udruga UNUO koja se već 13 godina bavi edukacijom osoba s invaliditetom uz primarni cilj senzibiliziranja javnosti o problemima osoba s invaliditetom i inkluziji u sve segmente društva, a sam se događaj dogodio uz potporu Hrvatske provincije Sv. Jeronima franjevaca Konventualaca. Natjecanje se održalo u modernom OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton, u stručnom žiriju bili su voditelj Davor Meštrović, chef Damir Tomljanović i glazbenik Bojan Jambrošić, dok su svi sudionici i posjetitelji uživali u odličnoj atmosferi punoj dobrih vibracija.

- Prvi nedjeljni polufinalni ručak je iza nas. 11 natjecatelja nastupilo je u tri kategorije: kuhanje, posluživanje pred gostima i mućkanje koktela. U restoranu Oxbo Hotela Double Tree by Hilton 30 gostiju kušalo je pripremljena jela, a zadnju riječ u ocjenjivanju imao je stručni žiri. Da ne duljimo previše, atmosfera je bila odlična - napisao je na svom Facebook profilu Vedran Habel, viši stručni savjetnik koji je zahvalio natjecateljima i poželio im sreću u daljnjem natjecanju.

Fotografija s Ljubicom Lukačić.Među uvaženim gostima na polufinalnom ručku bila je i saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Čast mi je biti djelom prvog nacionalnog gastro natjecanja Amorova žlica, projekta Udruge UNUO 'Društvo jednakih mogućnosti', a radi se o natjecanju za osobe s invaliditetom iznad 17 godina. Bilo je fino i užitak vidjeti osobe s invaliditetom kako daju maksimum u natjecanju - komentirala je kratko na svom Facebook profilu saborska zastupnica Lukačić.

Podsjetimo kako je ovaj nacionalni projekt iznimno važan jer izravno pomaže mobilizaciji osoba s invaliditetom, te približava javnosti njihove mogućnosti. Za velik dio osoba s invaliditetom, uključivanje u projekt bio je osobni poticaj, motivacija i snaga koji su izostali tijekom niza godina, na putu prema uključivanju u svijet rada. Projektom je predviđeno stjecanje i usavršavanje praktičnih znanja te upoznavanje s očekivanim ponašanjima, postupcima te načinima rada u turističko- ugostiteljskom okruženju.

Gastro natjecanje 'Amorova žlica'-za društvo jednakosti' održano je u sedam gradova i 21 županiji Republike Hrvatske.

 

Fotografije: Facebook profili Ljubice Lukačić i Vedrana Habela

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti