SPLIT Održana sjednica Povjerenstva za pristupačnost

Dana 27. listopada 2021. u Splitu je održana prva sjednica Povjerenstva za pristupačnost Grada Splita koje je osnovano rješenjem Grada Splita od 8. listopada 2021. godine

Split, ilustracija.

 

Povjerenstvo čini šest predstavnika upravnih odjela Grada Splita, predstavnica Splitsko-dalmatinske županije, predstavnica Turističke zajednice Grada Splita, četiri gradska vijećnika te jedanaest predstavnika udruga za zaštitu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju i istaknutih aktivista.

Ističemo da je osnivanjem spomenutog Povjerenstva Grad Split postao drugi grad u Dalmaciji koji ima međuresorno savjetodavno tijelo zaduženo za unapređenje položaja i poboljšanja kvalitete života osoba s invaliditetom, a koje ujedno uključuje u rad predstavnika civilnog društva.

Zadaća Povjerenstva je analizirati postojeću situaciju i davati prijedloge za uklanjanje barijera i prepreka pristupačnosti u okruženju, prijevozu, informacijama i komunikacijama na području grada Splita.

Prva sjednica Povjerenstva protekla je u upoznavanju članova i razmjeni ideja i prijedloga o načinu i sadržaju budućeg djelovanja.

Sjednici Povjerenstva nazočila je Maja Karaman Grbavac, savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom iz Područnog ureda Split, koja je ujedno imenovana za pridruženog člana/suradnika navedenog tijela.

 

Izvor: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti