SOIH: Međunarodni simpozij o primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom

XVIII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom u organizaciji SOIH-a održat će se 11. i 12. studenog 2013. u Zagrebu u Hotelu "Holiday", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH organizira "XVIII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem" o temi  "STRATEŠKE ODREDNICE ZA DALJNJU PRIMJENU KONVENCIJE UN O PRAVIMA OSOBA S INVALIDITETOM" (više na stranici soih.hr). Na Simpoziju će se predstaviti rad pojedinih nacionalnih saveza na primjeni Konvencije UN-a s konkretnim prijedlozima za daljnje strateško razdoblje.
Zapošljavanje osoba s invaliditetom prikazat će se u ozračju najnovijih propisa – Zakona o radu i Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Predsjednik SOIH-a dr. Zorislav Bobuš znapomenuo je da će se na Skupu predstaviti i tema 'Zaštitne radionice u ozračju UN Konvencije i novih propisa'.
Druga tematska cjelina obuhvat će strateško opredjeljenje vezano za osobne pomagače (radne asistente, osobne asistente, asistente u nastavi, tumače znakovnog jezika, pomagače osobi s intelektualnim i psihičkim poteškoćama).
XVIII. hrvatski simpozij osoba s invaliditetom održat će se 11. i 12. studenog  2013. u Zagrebu u Hotelu "Holiday", pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Izvor: SOIH

Foto: PIXSELL