UIR ZAGREBA Predavanja stručnjaka iz Zajednice saveza organizacija osoba s invaliditetom Hrvatske

U organizaciji UIR Zagreba u utorak, 16. studenoga 2021., u 14,30 sati, Kristina Peruničić iz Zajednice saveza organizacija osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) predstavit će izazove Nacrta prijedloga Zakona o socijalnoj skrbi koji je izazvao brojne prijepore u javnosti RH

Žena u kolicima za računalom, ilustracija.

 

- Posebno brine što su strukovne organizacije podigle svoj glas protiv reforme sustava socijalne skrbi, a gotovo ništa bolji odjek nije niti u pokretu osoba s invaliditetom - konstatirano je.

Također, u utorak, 23. studenoga 2021., u 14,30 sati, Marica Mirić, dopredsjednica Zajednice saveza organizacija osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), održat će predavanje na temu provedbenog dokumenta 'Akcijski plan za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021. do 2024. godine'.

- Po prvi put, Republika Hrvatska donijela je sveobuhvatan strateški dokument - Nacionalnu razvojnu strategiju Republike Hrvatske do 2030. godine, u kojoj je naglasila strateške dokumente koji ce služiti za bolju provedbu te Strategije. Jedan od dokumenata je Nacionalni plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021. do 2027. godine, a njegov prvi provedbeni dokument je Akcijski plan izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2021. do 2024., koji će biti tema ovog predavanja kako bi se članovi UIR Zagreba potaknuli na njegovo praćenje - pojašnjeno je.

Predavanja se održavaju u prostorijama UIR Zagreba, uz poštivanje protuepidemijskih mjera koje UIR Zagreba provodi, kao i paralelno internetom putem Google Meet aplikacije.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti kod Anite ili Stanka, putem telefona (01/487-6294) ili e-pošte (anita@uir-zagreb.hr, stanko@uir-zagreb.hr) za dolazak na predavanje u prostorije UIR Zagreba, a ostali se mogu uključiti internetom putem ove poveznice.

Kratke upute za lakše uključivanje u predavanje putem interneta (Google Meet) provjerite na YouTubeu.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti