INKLUZIJA ZA SVE Tvrtka Airbnb prepoznata je kao najbolje mjesto za rad za osobe s invaliditetom

Airbnb promiče povezanost i pripadnost, a kako bi ostvarila svoju misiju, tvrtka je predana uključivanju osoba s invaliditetom u našu zajednicu koja obuhvaća goste širom svijeta, poručuju iz tvrtke

Airbrn, osobe s invaliditetom

 

Tvrtka Airbnb prepoznata je kao najbolje mjesto za rad za osobe s invaliditetom, i to prema Indeksu jednakosti koji se odnosi i na OSI populaciju.

- Ponosni smo što možemo podijeliti da je Airbnb dobio 100-postotnu ocjenu na Indeksu jednakosti osoba s invaliditetom (DEI) i da je prepoznat kao DEI najbolje mjesto za rad za uključivanje osoba s invaliditetom.

DEI su pokrenuli Disability:IN i Američko udruženje osoba s invaliditetom (AAPD) 2015. godine i danas je priznat kao najsnažniji alat za procjenu uključivanja invaliditeta u poslovanju.

Sada u svojoj sedmoj godini poslovanja, DEI postoji kako bi pomogao tvrtkama da pozitivno utječu na nedovoljnu zaposlenost osoba s invaliditetom.

- Airbnb promiče povezanost i pripadnost, a kako bi ostvarila svoju misiju, tvrtka je predana uključivanju osoba s invaliditetom u našu zajednicu koja obuhvaća goste širom svijeta - poručuju iz tvrtke.

- Radimo na tome da naše beneficije, prakse zapošljavanja i prakse smještaja u potpunosti uzmu u obzir inkluziju osoba s invaliditetom. Nudimo zdravstvene beneficije koje obuhvaćaju pomagala za vid i sluh, kao i plaćeni dopust za njegovatelja i liječnički dopust za naše zaposlenike, te pružanje fleksibilnosti i pogodnosti za pomoć njegovateljima kada je riječ o izazovima s pandemijom uzrokovanom covidom. Pružanje obuke za zaposlenike Airbnba osmišljene su za poboljšanje naše pristupačnosti i jačanje povezanosti s osobama s invaliditetom - kažu iz Airbnba.

- Nastavljamo širiti naše definicije različitosti kako bismo bolje razumjeli i podržali naše zaposlenike. Nedavno smo počeli nuditi priliku našim zaposlenicima sa sjedištem u SAD-u da dobrovoljno dijagnosticiraju imaju li invaliditet. Naš program raznolikosti dobavljača, povezivanje različitih tvrtki u vlasništvu (uključujući osobe s invaliditetom) s Airbnbom radi distribucije robe i usluga naš je prioritet. Pritom je bitna i naša suradnja s organizacijama u zajednici osoba s invaliditetom radi poboljšanja našeg proizvoda, ali i platforme koja uključujuje održavanje tromjesečnih okruglih stolova 'Disability Advisory' s brojnim nacionalnim i regionalnim organizacijama, aktivistima, zagovornicima i vođama.

Kao svjetski paraolimpijski partner u devetogodišnjem partnerstvu od pet igara, Airbnb podržava sportaše s invaliditetom kroz razna sponzorstva.

- Ponosni smo što smo prepoznati kao najbolji u Indeksu jednakosti osoba s invaliditetom zbog napretka koji smo postigli u inkluziji OSI populacije, što je moguće zahvaljujući našim zaposlenicima, našoj resursnoj skupini zaposlenika Able@ i čelnicima naše tvrtke. Ovo priznanje je podsjetnik da moramo ostati nepokolebljivi u našoj predanosti da pomognemo osigurati da naš proizvod, tvrtka i zajednica uključuju ljude svih sposobnosti - poručuju iz tvrtke.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti